Zorg voor verfrissing in de zomer, zelf ijsthee maken

DIY Journal

Zelf ijsthee maken

IJsthee wordt in vele varianten in de supermarkten verkocht. Zelf ijsthee maken is ook een leuke en goede manier om ijsthee zonder suiker bijvoorbeeld te kunnen drinken. Op welke manieren kun je zelf ijsthee maken? Lees snel verder om je te laten inspireren om een heerlijke koel drankje te serveren aan je gasten.

Recept om zelf ijsthee te maken

Kook een hoeveelheid water en kies een theezakje uit. Dompel deze in het water en laat een paar minuutjes trekken. Laat de thee afkoelen. Als de thee afgekoeld is, voeg naar smaak citroen of munt toe. Voeg voor serveren een aantal ijsklontjes toe en geniet van een ijsthee zonder suiker maar daarvoor in de plaats met een heerlijke verfrissende smaak.

IJsthee recept

IJsthee met fruit? Leuk voor op tafel, en heerlijk verfrissend tijdens warme zomerdagen. Gebruik het basis recept van gekookt water en het theezakje en snijd ondertussen een aantal aardbeien, limoen, sinaasappel of een ander soort fruit dat je lekker vindt, in stukjes. Roer deze door elkaar en voeg deze toe aan de thee. Laat voor een ultieme smaak de thee goed op smaak komen voordat je deze serveert.

Gember maakt een echte come back en je ziet deze wortel in veel recepten terug komen. Gember is een hele gezonde keuze en maakt je ijsthee nog lekkerder. Voeg aan de basis ijsthee stukjes gember en limoen toe. Als je de smaak te bitter vind, kun je een beetje honing toevoegen.

Nog een ander recept om zelf ijsthee te maken is met perzik en mango. Gebruik weer de basis ijsthee, maar kies dit keer voor een theezakje met bijvoorbeeld perzik of mango smaak. Snijd de perziken en een mango in stukjes en voeg deze toe aan de ijsthee.

Voor het ultieme zomergevoel is het leuk om hoge glazen te kopen waarin je de ijsthee met een schijfje citroen of sinaasappel kunt decoreren of met gekleurde rietjes.

Als je deze varianten ijsthee hebt geproefd, wil je nooit meer ijsthee uit een pak!

Wat is jouw favoriete ijsthee recept?