Zo zeg je doei tegen hondengeurtjes in huis

hondengeur-in-huis-verwijderen

Leuk toch, een hond(je) in huis! Maar misschien vinden je bezoekers die hondengeur niet zo leuk. Of misschien word je zelf ’s ochtends misselijk van de geur wanneer je de woonkamer binnenstapt. Hondengeur in huis verwijderen? Lees mee met welke tips dit lukt. Wedden dat je hond het resultaat ook leuk vindt?

Wassen maar!

Wanneer iets vuil is en vies ruikt, dan ga je het wassen. Logisch toch? Zo ook met je hond. Er bestaan speciale hondenshampoos voor. Vergeet niet om je hond direct te drogen, want de geur van een natte hond is ook weer niet leuk. Vergeet ook zijn mand, kleren en speeltjes niet mee te wassen. En terwijl je toch aan het wassen bent, kan je best ook het hele huis eens dweilen met een frisse zeep. Want de kans bestaat dat een deel van de vieze geur afkomstig is van urinelucht die in je vloer getrokken is.

En ventileren

Naast proper houden, is het eveneens belangrijk dat je de ruimtes in je huis voldoende ventileert. Zo verdwijnt elke muffe lucht, dus ook die van je hond. Zet de ramen dus regelmatig open, ook tijdens de winter. Het is nog gezond ook.

Ook decoratie doet wonderen

Heb je er al eens aan gedacht om je huis te decoreren met zaken die lekker ruiken? Een boeket heerlijk geurende bloemen bijvoorbeeld. Of een geurkaars. Deze dingen ruiken niet enkel lekker, ze brengen ook sfeer, gezelligheid en romantiek in je interieur.

Ga op stap

Beweging is goed voor mens en dier. Een wandeling werkt bevorderlijk voor de spijsvertering van je hond. Hierdoor zal hij minder winderig zijn en zullen er dus minder darmgassen een muffe geur verspreiden.

Nog steeds last?

Is de hondengeur in huis verwijderen nog steeds niet gelukt? Dan kan het zijn dat je viervoeter last heeft van een infectie. Een oorontsteking is een veel voorkomend kwaaltje dat door de ophoping van bacteriƫn zorgt voor een erg onaangenaam geurtje. Dus hup dan maar naar de dierenarts voor een check-up. Tot slot bestaan er ook speciale sprays die vieze hondenluchtjes neutraliseren en veilig zijn voor mens en dier.