Zo moderniseer jij je woonkamer

DIY Journal

Als je al jaren in hetzelfde huis woont met hetzelfde interieur, kan het heel goed zijn dat dit interieur op een gegeven moment een beetje uit de tijd is geraakt. Het is dan natuurlijk heel fijn als je jouw interieur wat kan moderniseren. Maar hoe moderniseer je nu eigenlijk (gemakkelijk) je interieur? Hier een aantal tips.

  1. Vloerverwarming aanleggen

Vloerverwarming is een enorme trend en ook erg modern. Veel mensen zien vloerverwarming als een dure en ingrijpende klus, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Vloerverwarming kan de waarde van je huis namelijk drastisch verhogen. De vloerverwarming frezen prijs hangt af van de huidige vloer in de woonkamer. De vloerverwarming aanleggen kosten per m2 worden lager naarmate je vloerverwarming aan laat leggen in een grotere ruimte. Wellicht is vloerverwarming dus ook wel een goed idee in de slaap- of badkamer?

  1. LED verlichting onder de meubels

LED verlichting ziet er erg futuristisch uit. Als je met een laag budget er toch voor wilt zorgen dat de woonkamer er een stuk moderner uitziet, dan kan deze vorm van verlichting ideaal zijn. Een bijkomstig voordeel is natuurlijk dat de woonkamer meteen een stuk beter verlicht is. Let wel op dat LED verlichting vaak niet het meest gezellige licht is. Ga bijvoorbeeld voor diverse kleuren en een aantal kaarsen of waxinelichtjes zijn dus geen overbodige luxe.

  1. Wees creatief met muren

Een modern interieur is vaak erg strak, daarom is het leuk om wel iets met je muren te doen voordat het te clean wordt. Ga bijvoorbeeld voor een wand met een behangprint zoals bakstenen of laat stucwerk aanbrengen met de beton look. Beide varianten passen prima in een modern interieur, maar laten de ruimte meer leven. Laat de structuur die je hebt gekozen voor de wand ook terugkomen in je accessoires om het moderne weer terug te laten komen.

  1. Planten

Wanneer je het gevoel hebt dat je woonkamer ietwat ouderwets aanvoelt, dan kan dit komen doordat de ruimte niet genoeg leeft. Je kunt dit gemakkelijk oplossen door bloemen en planten te plaatsen in de woonkamer. Ook als je geen groene vingers hebt is dit gemakkelijk te doen. Er zijn zat bloemen en planten die bijna geen water en aandacht nodig hebben. Heb je echt geen groene vingers dan zijn kunstplanten tegenwoordig ook bijna niet meer van echt te onderscheiden.