Zo maak je je eigen inloopkast

DIY Journal

Een inloopkast: de droom van iedere vrouw! Helaas is niet elke woning uitgerust met deze luxe en lijkt het alsof het inderdaad bij een droom moet blijven. Gelukkig is niets minder waar en creëer je eenvoudig je eigen inloopkast. Onze DIY tips helpen je hier een handje bij.

Ga op zoek naar een ruimte

Het liefst wilt elke vrouw een inloopkast à la Carry van Sex and the City. Hoge kastruimte, een immense spiegel en in het midden een bankje zodat je comfortabel die hoge hakken aan kunt trekken. Oh, en voor we het vergeten het liefst ook nog ruimte voor het plaatsen van een rode loper als catwalk. Een inloopkast hoeft echter niet reusachtig te zijn, met een kleine ruimte kom je ook al ver. Neem je woning eens onder de loep, is er ruimte in je slaapkamer om zelf een inloopkast te bouwen? Zijn er mogelijkheden in het washok, op zolder of wellicht in het verlengde van de gang?

Een inloopkast in de slaapkamer

Een plekje gevonden in de slaapkamer voor je zelfgemaakte inloopkast? Ga dan op zoek naar een dichte, grote, hoge kledingkast. Mocht je deze niet al in je bezit hebben, vraag dan eens rond in je vrienden -en kennissenkring. Ook is de kans van slagen groot op de plaatselijke rommelmarkt. Mocht het materiaal niet helemaal bevallen, geef de kast dan een schuurbeurt en een linkje verf. Vervolgens plaats je de kast met de achterkant naar de ruimte waar je bed staat. Door de kast niet helemaal tegen de muur neer te zetten creëer je een kleine ruimte in je slaapkamer: je eigen inloopkast!

Bevestig planken aan de muur

Na het plaatsen van de kast op de juiste plek, ga je aan de slag met het bevestigen van planken tegen de muur. Deze kun je goedkoop op de kop tikken bij de bouwmarkt. Wil je ook ruimte om je jurkjes en jasjes op te hangen? Bevestig dan een lange balk onder de planken waar je de kledinghangers aan kunt ophangen. Voor het opbergen van je sokken, bikini’s en lingerie koop je opbergboxen of een langwerpige wandkast, en klaar is kees!

Breng sfeer aan met verlichting

Met LEDstrips, sfeervolle spiegelverlichting en wandlampen maak je de DIY inloopkast helemaal af. Plaats de verlichtende strips onder de schappen of op de randen van de opbergboxen.