Zelf gezonde reinigingsmiddelen maken

Zelf reinigingsmiddelen maken

Er zijn erg veel “groene” badkamerreinigers op de markt, maar meestal is het goedkoper en net zo effectief om deze zelf te maken. Gewapend met een paar eenvoudige, niet-giftige en biologisch afbreekbare ingrediënten, kunt je jouw badkamer fris en sprankelend houden. Als je vandaag wat extra tijd hebt, pak dan deze boodschappenlijst, ga naar de winkel en maak een paar verschillende flessen reinigingsmiddelen om je badkamer (of welke kamer dan ook) schoon te maken en te houden… op een gezonde manier!

Wat je nodig hebt aan ingrediënten:

– Zuiveringszout – reinigt, ontgeurt, schuurt

– Borax (natriumboraat) – reinigt, desinfecteert

– Castilla zeep of vloeibare zeep op basis van plantaardige olie – reinigt

– Gedistilleerde witte azijn – verwijdert vet en zeepresten, lost minerale afzettingen op, gaat schimmelvorming tegen, verfrist; doodt naar verluidt 99% van de bacteriën, 82% van de schimmels en 80% van de virussen

– Etherische oliën – verfrissen, desinfecteren

– Koosjer zout – schuurt, desinfecteert

– Water

gezonde reinigingsmiddelen maken

De verschillende reinigingsmiddelen die je met bovenstaande ingrediënten kunt maken:

VLOER ONTSMETTINGSMIDDEL

Meng in een emmer 1/2 kop borax met 2 liter heet water. Aanbrengen met een dweil of spons. Afspoelen is niet nodig.

ZEEP RESTEN REMOVER

Bestrooi met zuiveringszout, schrob met een doek of spons en spoel af. Azijn of koosjer zout werken ook.

CALCIUM OF KALK VERWIJDERAAR

Voor kalk- of kalkaanslag op een chromen kraan: week een handdoek in azijn en wikkel deze om de kraan. Laat het een paar uur of een nacht staan.

SCHIMMELVERWIJDERAAR

Meng 1/2 kopje borax en 1/2 kopje azijn om een ​​pasta te maken. Schrobben met een borstel of spons en afspoelen met water. Voor hardnekkige schimmel, laat het een uur intrekken ​​voordat je het afspoelt met water.

Zelf gezonde reinigingsmiddelen maken

BAD, DOUCHE- EN TEGELREINIGER

Combineer in een pot of spuitfles 2/3 kopje bakpoeder met 1/2 kopje vloeibare zeep op basis van plantaardige olie. Voeg 1/2 kopje water en 2 eetlepels azijn toe. Schud voor gebruik. Aanbrengen met een doek of spons en goed naspoelen.

SCHUURPOEDER

Combineer 1 kopje bakpoeder, 1 kopje borax en 1 kopje koosjer zout in een pot. Strooi op het te reinigen gebied, veeg af met een spons en spoel af.

TOILETREINIGER

Meng 1/4 kopje borax of bakpoeder en 1 kopje azijn in het toilet. Laat het 15 minuten INWERKEN (of langer, indien nodig), schrob en spoel.

GLASREINIGER

Combineer 1/4 kopje azijn en 4 kopjes warm water in een spuitfles. Gebruik om glas of spiegels schoon te maken een droge doek of een stuk krantenpapier.

AFVOER SCHOONMAKEN

Giet 1/2 kopje zuiveringszout in de afvoer, gevolgd door 1 kopje azijn. Laat het 15 minuten zitten en bruisen, spoel het daarna af met heet of kokend water. Het kan nodig zijn om baking soda en azijn een nacht te laten staan.