Welke binnendeur past bij jouw interieur?

DIY Journal

De juiste binnendeur voor je interieur, het kan een lastige keuze zijn. Op het gebied van binnendeuren is er namelijk veel keuze. Om tot een goede en verstandige keuze te komen is het aan te raden om goed naar de stijl van je interieur te kijken. Het mooiste is natuurlijk als de deuren hier op aansluiten. Materiaal, afmetingen, soort en kleur zijn hierbij belangrijke aspecten om een weloverwogen keuze te maken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor stalen, glazen of houten binnendeuren. Er zijn volop keuzemogelijkheden, maar kies vooral binnendeuren die aansluiten op je huidige interieur.

Stalen binnendeuren bieden vele opties

De stalen binnendeur is de laatste jaren sterk in opkomst. Met deze deur kan je vele kanten op en het is een opvallende verschijning in je huis. Een variant is de taatsdeur of pivotdeur, een deur die om zijn verticale as heen draait. Dit is een lichte deur die eenvoudig te openen is en lang mee gaat. De stalen schuifdeur is goed te gebruik in huis als je ruimtes van elkaar gescheiden wil houden. Voor een echte eyecatcher kies je voor de scharnierdeuren, die een zeer mooi aangezicht geven in huis.

Voeg stijl en klasse toe met houten binnendeuren

Met houten binnendeuren kan je veel kanten op. Het is een veel geziene deur in klassieke en moderne woningen. Een houten deur straalt klasse uit en is een echte toevoeging aan je woning. Houten schuifdeuren nemen minder ruimte in dan de klassieke binnendeuren. Je zal zien dat twee ruimtes prachtig op natuurlijke wijze in elkaar overvloeien. Wil je helemaal dat je binnendeuren niet of nauwelijks zichtbaar zijn, kies dan voor een blokdeur. De deuren worden hierbij in de muur geplaatst, waardoor je als ware een doorlopende wand krijgt. De meest gekozen deur is echter de houten zwaaideur, die vooral wordt gekozen vanwege de goede isolatie en afscherming.

Glazen binnendeuren zorgen voor stijl en elegantie

Kies je voor stijl en elegantie dan zijn glazen binnendeuren de beste keuze voor de woning. In een moderne en klassieke woning komen deze deuren fantastisch tot hun recht. Het geeft je woning veel helderheid en licht, wat een transparant karakter oplevert. Je zal merken dat je woning ruimtelijker aanvoelt door de lichtinval die de deuren bieden. Een glazen schuifdeur zorgt voor openheid en biedt de mogelijkheid om met de ruimtes in je woning aan de gang te gaan. De glazen zwaaideur is de meest voorkomende deur en is vooral prijstechnisch gezien een interessante deur voor in huis. Wil je een deur die twee kanten opgaat dan is de pendeldeur de beste optie. Zo is de ruimte van beide kanten toegankelijk.

Waardevolle binnendeuren

Zo zijn er op het gebied van binnendeuren vele keuzemogelijkheden. Belangrijk is vooral dat je binnendeuren kiest die voldoen aan jouw wensen en eisen. Daarnaast is het belangrijk dat het past in het geheel van het interieur binnen de woning. Binnendeuren voegen zeker extra waarde, stijl en klasse toe aan de woning.