Waarom zou je kiezen voor elektrische gordijnen?

raam decoratie pax

Het idee van een gordijn is eigenlijk heel simpel al. Je hoeft ze alleen maar open en dicht te doen. Maar in de tijd waar we nu in leven willen we alles graag moderniseren, inclusief de gordijnen. Tegenwoordig  is het dus mogelijk om gordijnen elektrisch te bestellen, daarom gaan we in deze blog de voor- en nadelen bespreken van elektrische gordijnen!

1. Moeiteloos

Het nemen van een elektrisch gordijn zorgt voor meer gemak. De gordijnen zijn te bedienen met een wandschakelaar, afstandsbediening, app of zelfs met uw google home systeem. Met één klik op de knop gaan uw gordijnen open of dicht. U kunt zelfs een tijd instellen, waardoor uw gordijnen dan bijvoorbeeld vanzelf open gaan in de ochtend, en in de avond dicht gaan. Veel mensen hebben hun gordijnen open, dicht of er tussen in. Daarom is het ook mogelijk om een favoriete positie van uw gordijnen in te stellen. Verder kan je met elektrische gordijnen ook meerdere gordijnen tegelijk bedienen. Dus als u veel ramen heeft dan kunt u met één klik al uw gordijnen tegelijk bedienen.

2. Hoge ramen 

Als u ramen heeft die heel hoog zitten, waar u alleen bij kan komen met een ladder, is een elektrisch gordijn een zeer goede oplossing. Elektrische gordijnen zijn vanaf overal te bedienen, dus nu kunt u lekker vanaf de bank uw gordijnen bedienen.

3. luxe uitstraling

Als u kiest voor een elektrisch gordijn, dan zit er geen ketting meer bij. Hierdoor krijgt uw kamer een strakke uitstraling. Daarnaast staat het ook mooier en luxer bij het interieur, als er geen ketting naast de gordijnen zit.

De nadelen

  • Aan elektrische gordijnen zitten hogere kosten aan verbonden dan normale gordijnen. Als u naar de bouwmarkt gaat en een gordijn en rails zelf koopt, is het wel goedkoper.
  • Er is minder keuze als u kiest voor elektrische gordijnen. Meestal heb je alleen de kleuren beschikbaar die het merk van het elektrische gordijn zelf heeft. 
  • Als u de elektrische gordijnen gaat aansluiten, dan moet u wel een beetje technisch zijn. Je moet met je telefoon een app installeren en die koppelen aan uw wifi netwerk. Klinkt gemakkelijk, maar het gaat niet altijd soepeltjes 

Interesse in elektrische gordijnen bezoek deze website