Vijf voordelen van vinyl voor bij jou thuis!

Je denkt er niet meteen aan, maar als je een nieuwe vloer zoekt, kijk dan eens naar vinyl. Vroeger, toen vinyl nog zeil genoemd werd, was het een vloerbedekking voor mensen die niet veel te besteden hebben. Nu is het een trendy vloer, die niet veel kost. Een imagoverschil dat we willen benadrukken met vijf voordelen. 

Eenvoudig schoon te maken

Vinyl is supermakkelijk schoon te maken. Kwestie van een doekje eroverheen. Leg je vinyl in de keuken, dan is het geen probleem als er een spetter op valt. Al is het een vetspetter! Door de onderhoudsvriendelijkheid heb je altijd in een handomdraai een schone vloer.

Keuze is reuze

Wil je vinyl, dan kun je uit een groot assortiment soorten kiezen. Van betonlook tot houten planken, van uni tot tegelvloeren. Voor elke smaak is wel een mooie vinylvloer te vinden. En dat maakt vinyl voor iedereen geschikt. 

Voelt warm aan

Thuis doe je vaak je schoenen uit. Groot voordeel dat vinyl niet koud aanvoelt. Zelfs als je de hele dag op blote voeten wil lopen, voelt vinyl lekker warm. Maar loop je toevallig een keer met schoenen op vinyl, dan hoef je niet bang te zijn dat het stukgaat. De vloer voelt niet alleen warm aan, het is ook nog reuze sterk.

Niet duur!

Een vloer van vinyl is helemaal niet duur. Dat maakt dat je best voor ‘gek’ durft te gaan. Het kost je de kop niet, om zo af en toe van vloer te wisselen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat vinyl een luxe uitstraling heeft. Koop je laminaat, echt hout of beton, dan ben je veel meer geld kwijt. 

Zelf leggen

Vooral als je kamer gewoon vierkant is, dan is zelf leggen helemaal niet moeilijk. Natuurlijk, heb je rare hoekjes en scheve wanden dan is het iets ingewikkelder. Maar zelfs dan kun je het zelf doen. Een gereedschap waar je dan niet zonder kunt, is een scherp stanleymes. Let wel goed op het patroon!