Vensterbanken van basalt; Robuust & Sfeervol voor een scherpe prijs!

DIY Journal

Een basalt vensterbank bij NATUURSTEENvakman.nl: Topkwaliteit basalt, Perfect op maat vervaardigd, snel geleverd en voor de beste prijs! Basalt is een populaire natuursteen soort voor het vervaardigen van o.a. vensterbanken. Basalt is een van de hardste en dichtste natuursteen soorten verkrijgbaar en heeft een mooie donkere en relatief ‘rustige’ kleurtint. Kiest u voor de toegankelijke gezoete basalt vensterbank, of voor een stoere en robuuste ‘gevlamde’ basalt vensterbank?

Toegankelijk en sfeervol, of robuust en stoer?

Bij NATUURSTEENvakman.nl heeft u de keuze uit twee oppervlak afwerkingen in het geval van een basalt vensterbank; Gezoet & gevlamd. Gezoet / verzoet basalt betreft basalt dat in de laatste stap binnen het schuurproces machinaal geschuurd is met een relatief fijne korrel. Gezoet basalt is mooi vlak en glad geschuurd, met een matte schijn. Dit oppervlakte zorgt voor een toegankelijke vensterbank. LET OP: dit is niet te vergelijken met een gepolijste spiegelglans afwerking! Deze bewerkingswijze zorgt voor een optimale gebruiksvriendelijkheid van uw basalt vensterbank; Vuil is niet goed zichtbaar en onderhoud is relatief eenvoudig.

Een gevlamd basalt vensterbank heeft juist een ruw oppervlakte en dit zorgt voor een stoere en robuuste uitstraling. Nadat het basalt op maat gezaagd is, wordt het product verhit met een vlammenwerper. Vandaar de term ‘gevlamd’, maar er wordt ook vaker gesproken over ‘gebrand’. Door de hitte latten stukjes basalt los en wordt het oppervlakte erg ruw. Dit wordt vervolgens weer geborsteld totdat het basalt weer ‘vlak’ is, maar de structuur blijft relatief ruw (niet glad). Er wordt ook weleens gesproken over Anticato (vooral in combinatie met een granieten vensterbank) en verouderd.

Vaak wordt basalt genoemd als optie wanneer iemand op zoek is naar een donkere natuursteen vensterbank voor een scherpe prijs. Weet je het nog niet zeker, of twijfel je nog. Wij adviseren altijd om eens rustig door onze vensterbanken collectie te bladeren. Bekijk hier alle vensterbanken van NATUURSTEENvakman.nl. Kijk eens rustig wat je mooi vind, vergelijk de prijzen en twijfel je nog, maak dan gebruik van onze unieke sample service! Dan kun je dit rustig thuis bekijken, wel zo handig!

TIP: Bent u actief op zoek naar een rustige vensterbank met een homogene kleurtint. Bekijk dan zeker ook even onze collectie composiet vensterbanken. Hier vindt u vensterbanken in een grote diversiteit aan kleuren met een rustig oppervlakte, bijv. een toegankelijke witte vensterbank, of grijze vensterbank.