Veiligheid op de trap is belangrijk

veiligheid op de trap

De trap is in veel gevallen een ondergewaardeerd gedeelte van het huis. Het gebeurt maar weinig dat mensen veel prioriteit geven aan de trap wanneer het aankomt op de interieurinrichting. Op zich is dit best jammer, want er is veel mogelijk met betrekking tot het mooi maken van de trap en het is mogelijk om deze goed te laten passen bij de rest van de inrichting van het huis. 

Naast de uitstraling van de trap, is natuurlijk veiligheid het allerbelangrijkste. In de meeste gevallen is de trap voorzien van een leuning voor extra houvast en ondersteuning, maar daarnaast is ook de grip op de traptrees van zeer groot belang voor een zo veilig mogelijke situatie. Om op een relatief goedkope manier te investeren in kwalitatief goede grip en veiligheid voor op de trap, is het plaatsen van antislip trap tape een zeer goed idee.

Voorkom ongelukken in huis

Er gebeuren helaas jaarlijks vele ongelukken in huis en in veel gevallen zijn veel van deze ongelukken te linken aan valpartijen op de trap. Vooral in huizen met gezinnen met kinderen, is het hebben van een veilige trap een must. Wanneer je een trap laat maken of voorziet van een metamorfose of opknapbeurt dan zijn er vele overwegingen om te maken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een trap in de originele staat of een trap met een vloerbedekking of marmoleum bedekking. 

Met vloerbedekking heb je vaak wel extra demping tegen het geluid dat het traplopen maakt, maar tegelijkertijd is vloerbedekking ook zeer snel versleten en raakt het minder mooi. Op vloerbedekking, zijn vlekken sowieso ook een stuk sneller zichtbaar.

Antislip trap tap draagt bij aan een onderhoudsarme trap

Wanneer je bezig gaat met de trap en je deze veiliger wil maken dan wil je natuurlijk zo min mogelijk afbreuk doen aan het design van de trap. Antislip trap tape is dan ook een zeer goede oplossing op dit punt, want je kan de tape zelf op maat knippen passend bij hoe jij wil dat deze eruit komt te zien. De tape is ook in verschillende kleuren verkrijgbaar van antislip trap zwart tot antislip trap wit

Soms kun je ervoor kiezen om de tape over de hele breedte van de trap te beleggen terwijl het soms mooier is om deze alleen in het midden te plaatsen. De tape is zeer eenvoudig zelf te installeren zonder een beroep te hoeven doen op een installatiebedrijf. De strip biedt daarnaast nog extra voordelen, want deze ziet er niet alleen mooier uit, maar zorgt er ook voor dat de lak en de verf op de trap beschermd wordt en daardoor langer mooi blijft. Antislip trap tape draagt dan ook bij aan een onderhoudsarme trap.