Van deze soorten ledverlichting heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord

alle typen led verlichting

Bijna iedereen heeft tegenwoordig ledverlichting. En dat is ook niet zo gek, want ledverlichting heeft vele voordelen: het is goed voor het klimaat, het milieu en de portemonnee. Ben jij nog niet zover, maar wil je wel graag investeren in ledverlichting? In dit artikel noemen we een aantal soorten ledverlichting waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord, maar wel interessant voor je kunnen zijn. 

De LED highbay

De LED highbay wordt ook wel eens de UFO-lamp genoemd. Dit komt omdat de lamp qua vorm een beetje op een ufo lijkt en veel en sterk licht geeft. Highbay-lampen produceren maar liefst 130 lumen per watt en verbruiken erg weinig energie. Highbays zijn vooral geschikt voor grote ruimtes met hoge plafonds die goed verlicht moeten worden, zoals bijvoorbeeld sporthallen, bedrijfshallen, garages en magazijnen. 

LED downlights

Een mooie manier van ledverlichting in je woning is het (laten) installeren van LED downlights. Deze lampen worden in een plafond ingebouwd of opgebouwd. Doordat de lichtbundel naar beneden schijnt, wordt een ruimte mooi egaal verlicht. Bovendien ontstaan hierdoor ook bijna geen schaduwen. Ook goed om te weten: het licht van downlights is lichter dan dat van LED spots. 

De LED floodlight

Een LED floodlight is eigenlijk gewoon een erg chique benaming voor een bouwlamp of schijnwerper. Dit soort verlichting is uitermate geschikt voor het uitlichten van objecten of gebouwen. Het is super handig om een floodlight in huis te hebben in het geval dat je in het donker werk moet verrichten en daarbij veel licht nodig hebt. Een LED schijnwerper kan ook leuk staan in de tuin. Kies in dat geval wel voor een schijnwerper met een warme lichtkleur, zoals 3000K. 

Ledverlichting aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op Ledlichtstunter.nl. In deze webshop vind je naast bovengenoemden lampen ook andere soorten ledverlichting. Voor vragen over de producten in de online winkel kan je terecht bij de uitstekende klantenservice.