Trends en ontwikkelingen in vloeren

Overweeg jij de aanschaf van een nieuwe vloer en lees jij je graag eens in op het gebied van de laatste ontwikkelingen? Erg verstandig! Als er een branche is waar ontwikkeling hard gaan dan is het namelijk de vloerenbranche. Vooral de combinaties met specifieke vloerverwarming- en vloerkoelingen zorgen voor enorm veel ontwikkelingen. In dit artikel zullen we wat dieper ingaan op de verschillende populaire soorten vloeren die op dit moment de markt in hun greep houden.

Visgraat nog steeds koploper

Alhoewel deze trend zich al jaren aan het ontwikkelen is zijn de visgraat vloeren nog steeds erg populair en winnen ze ook nog steeds aan populariteit. Visgraat vloeren zijn inmiddels beschikbaar in de vorm van houten vloeren, maar ook in de vorm van laminaatvloeren, click PVC vloeren en plak PVC vloeren. Voor ieder wat wils dus. Daarnaast zijn de visgraat vloeren tegenwoordig verkrijgbaar in vrijwel elke kleur denkbaar. Ben jij op zoek naar PVC visgraat zwart? Dan is ook dit geen enkel probleem!

Walvisgraat vloeren

Een alternatief voor de reguliere visgraat vloer is zijn grotere broer: de walvisgraat vloer. De walvisgraat vloeren zijn in de basis exact hetzelfde als de bekende visgraat vloeren. Het verschil zit ‘m enkel in de afmeting van elke individuele plank. Een walvisgraat vloer beschikt namelijk over langere planken en zorgt hiervoor voor een vloer die een stuk rustiger oogt. Vooral voor ruimten die groter zijn qua oppervlak is dit erg interessant.

Hongaarse punt vloeren

Naast de visgraat vloeren en walvisgraat vloeren is er de laatste tijd ook een run ontstaan richting Hongaarse punt vloeren. Deze vloeren hebben dezelfde eigenschappen als een visgraat vloer, maar in plaats van dat de vloerdelen haaks op elkaar worden geplaatst worden deze als het ware in verstek gezaagd en met de kopse kanten tegen elkaar gemonteerd. Hierdoor ontstaat een net iets andere vloer en veel mensen ervaren dit als een extra luxe vloer.

Koop altijd bij een specialist

Wil jij een nieuwe vloer gaan aanschaffen en ben je nog aan het zoeken waar je dit het beste kunt doen? Dan adviseren wij jou om dit altijd bij een specialist op het gebied van vloeren te doen. Ga bijvoorbeeld eens kijken bij Solza.nl. Solza.nl is een échte specialist op het gebied van onder andere visgraat, walvisgraat en Hongaarse punt vloeren en beschikt naar een showroom midden in de Randstad ook over een super gebruiksvriendelijke webshop. Heb jij vragen? Dan stel je deze gewoon aan één van de vele specialisten. Wel zo fijn!