Tips voor een nieuwe tuin met een budget

DIY Journal

Ziet je tuin er maar somber uit en is deze eigenlijk aan vervanging toe? Een nieuwe tuin wordt vaak gezien als een grote investering, maar dit hoeft helemaal niet. Lees in dit artikel tips over een low budget tuinaanleg, die er toch prachtig uitziet.

Tip 1: Recyclen van je tuintegels

Ben je uitgekeken op je tegels of sierbestrating maar wil je niet te veel geld uitgeven aan een nieuwe tuinaanleg? Gebruik je oude tegels om je tuin te bestraten, maar leg ze andersom of in een ander patroon neer. Zo ziet je tuin er uit als nieuw, zonder dat je geld uit hoeft te geven aan nieuwe tegels. Is het lastig om een nieuw patroon te maken met je bestrating? Gebruik dan betonverf om de tegels een nieuw kleurtje te geven. Betonverf werkt op zowel je tuintegels als je terrastegels.

Tip 2: Kies goedkope planten en struiken

Een tuin zonder planten is natuurlijk een kaal gezicht. Ga daarom op zoek naar goedkope planten die niet te veel onderhoud nodig hebben. Planten die langzaam groeien zijn vaak duur, dus kies voor planten die snel groeien. Wil je eigenlijk geen geld uitgeven aan planten? Zelf zaaien is een stuk goedkoper dan het kopen van een complete plant. Zaden van planten zijn soms zelfs gratis. Het zelf laten groeien van planten vereist wel veel geduld en enige ervaring als tuinier.

Tip 3: Koop tweedehands tuinmeubels

Om optimaal van je tuin te genieten moet je er natuurlijk wel lekker kunnen zitten. De prijs van goede tuinmeubels kan echter hoog oplopen. Door goed te zoeken op tweedehands marktplaatsen vind je vaak goedkope aanbiedingen van tuinmeubels die nog in goede staat zijn. Ook geven mensen tuinmeubels gratis weg, omdat ze er graag vanaf willen. Het enige wat je dan moet doen is de meubels ophalen.

Tip 4: Verf doet wonderen

Wil je niet je hele tuin verbouwen, maar ben je wel op zoek naar een beetje verandering? Met een beetje verf maak je al een groot verschil. Door de schutting een andere kleur te geven verandert de hele uitstraling van je tuin. Ben je op zoek naar nieuwe plantenbakken maar vind je deze erg duur? Koop simpele terracotta bloempotten en versier deze zelf door ze te schilderen.