Tips om zelfstandig autoschade te repareren

DIY Journal

Een deukje in de auto door een openslaande deur naast je, een krasje door dat ene paaltje die er volgens jou niet stond. Autoschade, je zit er eigenlijk niet op te wachten. De kosten voor het repareren zijn vaak hoog en via je verzekering heeft dit invloed op je schadevrije jaren en no-claim korting. Gelukkig hoef je niet altijd bij autoschade naar een dealer of garage gaan, maar kan je er vaak ook zelfstandig iets aan doen.

Handige tip bij een klein deukje
Wanneer je een klein deukje in je auto hebt, zou je teveel kosten kwijt zijn bij een aan schade wat op het eerste gezicht eigenlijk niet eens opvalt. Toch zou je dat kleine deukje eruit willen halen zodat jouw auto er weer uitziet als de oude. Een deukje zou je makkelijk zelf uit je auto krijgen. Het enige wat je nodig hebt is een föhn en een luchtspray. Die luchtspray kan je gewoon bij de Action halen. Wat je allereerst doet is een föhn pakken waarmee je de deuk verwarmt. Dit doe je 1 minuut lang. Vervolgens pak je daarna de luchtspray en houdt deze ondersteboven. Spuit dan op de deuk en een beetje rondom de deuk. Dit moet je misschien wel 10-20 seconden doen. Wat je hiermee wilt bereiken is dat op een gegeven moment de deuk door de kou eruit plopt.

Wat te doen bij een krasje op je deur?
Een klein krasje op de deur, oei dat zat gister nog niet op de deur van je auto! Maar moet je hiervoor naar de garage om dit te laten repareren? Dit soort kleine schades zijn gelukkig zelf op te lossen. Wat je allereerst doet is, met een natte vinger over de kras wrijven. Zie je daarna de kras een paar seconden verdwijnen? Dan heb je grote kans om het helemaal zelf te laten verdwijnen. Een beetje schuur polijsten en oppoetsen doet wonderen! Ook wanneer de kras ietsjes dieper is kun je dit met behulp van een lakstift geheel zelf oplossen!

Grotere autoschades?
Niet alle schades kun je zelf maken. Wanneer je schade hebt opgelopen door een auto-ongeluk waarbij je voorruit bijvoorbeeld is kapotgegaan, moet je dit natuurlijk vakkundig laten vervangen. Vooruit vervangen biedt voor jou de mogelijkheid om dit door experts te laten doen.