Tips om te besparen op DIY projecten zoals een renovatie

DIY Journal

Ben jij een echte klusser? Dan zul je vaak bezig zijn in huis of in de tuin om te doe-het-zelven. Wanneer je van plan bent om een renovatieproject uit te voeren kan dit een hoop geld kosten, zelfs als je het geheel zelf uitvoert. Er zijn gelukkig verscheidene manieren om te besparen op je renovatieproject zodat je het binnen je budget kunt houden.

Renovatielening oversluiten

Wanneer je een lening hebt afgesloten voor je renovatieproject heb je de financiering al. Het is echter ook mogelijk om te besparen op de rente die je betaalt voor de lening. Zo’n lening kan na een tijdje toch minder goed uitpakken dan je vooraf verwachtte. Het is in zo’n geval mogelijk om je lening over te sluiten zodat je bij een voordeligere kredietgever of bank aansluit. Je lening oversluiten is een aanrader om te besparen op je renovatieproject.

Stel vooraf een concreet plan op

Vooraf is het verstandig om een concreet plan op te stellen. Zo loop je niet tegen onverwachte zaken aan. Zorg er dus voor dat je precies weet hoe alles er uit dient te gaan zien en hoe je dat kunt realiseren. Dan hoef je niet later weer aanpassingen te maken op basis van verkeerde afmetingen of dat het bouwmateriaal er anders uitziet dan je had verwacht. Vooraf plannen bespaart een hoop tijd en geld.

Leen of huur enige gereedschappen die je niet hebt

Om er voor te zorgen dat je geen fortuin kwijt bent aan het kopen van gereedschappen die je waarschijnlijk maar enkele keren nodig hebt kan het verstandig zijn om deze op een andere manier te verkrijgen. Wellicht heeft een vriend of familielid van je het gereedschap wat je nodig hebt nog in de schuur staan, dit scheelt al een hoop geld. Mocht niemand de gewenste gereedschappen aan je willen of kunnen lenen is het altijd mogelijk om gereedschap te huren. Dit is altijd goedkoper dan een gereedschap kopen, behalve als je het gereedschap vaak denkt te gaan gebruiken.