Tips en inspiratie voor het verven van een lambrisering

verven-van-een-lambrisering

Lambrisering: je bent het vast en zeker als eens tegengekomen in een magazine of bij vrienden of familie thuis. Het zorgt ervoor dat je muur een compleet andere uitstraling krijgt en is, met de juiste voorbereiding, makkelijk te realiseren. Je schildert de muur eerst met een basiskleur, om vervolgens de onderkant in een andere kleur te schilderen. Maar waar moet je nu precies rekening mee houden om die ene perfecte strakke lijn te krijgen? Je leest het hier!

Start met verven op een schoon en vetvrij oppervlak

Belangrijk is dat je gaat verven op een schoon en vetvrij oppervlak. Pak daarom een emmertje met water en wat ontvetter en maak de muur die je aan wilt pakken stofvrij en schoon. Begin je met een onbehandelde muur? Dan is het slim om de muur eerst te behandelen met een voorstrijk. Dit zorgt uiteindelijk voor een egale kleur zonder baanvorming. Check daarnaast ook of er barsten of gaten aanwezig zijn en repareer, indien dit het geval is, de muur met een muurvuller.

Start met schilderen als de muur droog is

Is de muur goed opgedroogd na het aanbrengen van de ontvetter? Dan kun je starten met de basislaag. Zorg voor voldoende verf in de verfbak en zorg ervoor dat de kleur altijd gelijkmatig aangebracht wordt op de muur. Dit realiseer je door de roller te rollen over de verfbak of een verdeelrooster. Het is slim om eerst de hoekjes en randen van de muren aan te pakken met een kwast en alle losse haren van de kwast verwijder je door deze horizontaal te buigen. Grote vlakken op de muur pak je het beste aan met een vachtroller.

Tijd voor het aanpakken van de lambrisering!

Als de basiskleur goed op is gedroogd en je helemaal tevreden bent met het resultaat, kun je starten aan de lambrisering. Zorg ervoor dat je de hoogte tot waar je de tweede laag wilt schilderen aftekent. Om een perfect strakke lijn te krijgen, is het verstandig om ongeveer elke 50 centimeter een streep te zetten. Plak vervolgens de lijn af met gele tape. Schilder de onderkant van de muur in een andere kleur en verwijder de tape als de verf nog nat is. Wat de beste kleurencombinatie is, hangt volledig af van je persoonlijke smaak. Ingetogen of uitgesproken, met lambrisering is het allemaal mogelijk!