Tennisveld onderhouden? Hier moet je rekening mee houden!

tennisveld onderhouden

Tennis is één van de populairste sporten ter wereld. Daarnaast is het een sport dat makkelijk te beïnvloeden is door factoren van buitenaf. Daarom vraagt een tennisveld om nauwkeurig onderhoud. Bijna alle factoren in het spel spelen hierin een belangrijke rol. In deze blog behandelen we daarom een aantal belangrijke factoren. Zo heb je geen last van factoren van buitenaf, tijdens een wedstrijd of training. Lees dus gauw verder bevorder het speelgemak! 

Soort ondergrond

Binnen het spel tennis speel je natuurlijk op verschillende ondergronden. Zo speel je op gravel, hardcourt of gras. Iedere ondergrond vraagt om persoonlijk onderhoud. Zo zijn er ook nog eens verschillende soorten gravel, voor jouw tennisbaan. Het is belangrijk dat je zeker weet met welke weersomstandigheden je op gravel kan spelen en het kan onderhouden. Hetzelfde geldt met gras en hardcourt. Zo moet je de lengte van het gras perfect in de gaten houden en moet je zorgen dat hardcourt bijvoorbeeld niet te glad wordt om op te spelen. 

Het perfecte tennisnet

Tennisnetten zijn verkrijgbaar voor verschillende doeleinden. Zo zijn ze er voor recreatief en professioneel gebruik. Het is belangrijk om te weten welke stevigheid jij nodig hebt. Dit hangt namelijk af van de verschillende soorten mazen die er zijn, in tennisnetten. Deze stevigheid hangt ook weer af van de polysterband, die aan het net vastzit. De hoogte van jouw tennisnet is ook belangrijk. Het tennisnet moet namelijk, op een hoogte van 1,07m, gekoppeld worden aan twee palen. Kijk dus naar de eigenschappen van een net en kijk wat je nodig hebt voor jouw doeleinden. 

Beperken van storende factoren

Je kan een tennisbaan goed afschermen door middel van een winddoek. Deze span je vast, rondom een tennisbaan. Tijdens een wedstrijd of training, kan het spel namelijk erg beïnvloed worden door wind. Een winddoek beperkt dit. Daarnaast zorg je voor afscherming tegen andere factoren van buitenaf. Dit kunnen gluurders of andere ongewenste gasten zijn. Met bescherming tegen deze personen kan jij je beter focussen op het spel. Verschillende specialisten bieden jou winddoeken van hoge kwaliteit. Zo zorgen de winddoeken van Nettenshop voor een windreductie van maar liefst 80% tot 90%! Daarnaast zijn ze UV-werend. Zo laten ze wel zon door maar verkleuren ze niet, waardoor ze er netjes uit blijven zien. Het winddoek zorgt er zo op meerdere vlakken voor dat jij je optimaal kan focussen, tijdens een wedstrijd of training.