Taxus in verschillende vormen

taxus

Veel tuinliefhebbers kiezen voor taxusplanten in hun tuin. Taxus geeft met een diepgroene kleur klasse aan een tuin. Bovendien biedt taxus door de dichte structuur ook privacy wanneer deze in een haag wordt geplant. De Taxus bij TaxusTopper is in verschillende formaten en vormen gemakkelijk te bestellen. Hun website voorziet u van alle mogelijke informatie en ondersteuning. Zo kunt u ontdekken welke vorm en welk formaat het best past bij uw tuinwens.  

Haag 

Taxus wordt het meest gekocht ten behoeve van de privacy. Er wordt dan vaak gekozen voor een haag van 180 tot 200 cm hoog. Zodra deze haag dichtgegroeid is, hebben voorbijgangers geen inkijk meer in uw tuin. Bij een haag van 200 tot 225 cm hoog is de haag op zichthoogte direct na aanplant dicht voor voorbijgangers. Een taxushaag wordt echter niet alleen gebruikt om privacy te creëren. Een lage haag wordt vaak gebruikt om stukken grond of paadjes in de tuin te markeren. Hierbij wordt vaak gekozen voor een haagje van maximaal 100 cm hoog. Ook in de buurt van ramen bij het woonhuis wordt vaak een wat lagere haag gekozen. Op deze manier ontstaat er wel een natuurlijke afscheiding, maar wordt voorkomen dat de haag de lichtinval van het woonhuis beïnvloedt.  

Solitair 

Er is nog veel meer te doen met een taxus. Doordat deze langzaam groeit, een klein blad heeft en dicht is van structuur, is taxus zeer geschikt om in verschillende vormen te snoeien. Denk bijvoorbeeld aan een bol, een kegel of een bonsai boom. TaxusTopper kweekt naast haagplanten, in kleinere hoeveelheden ook verschillende vormbomen. Het gaat hierbij om vormen die uit één plant te maken zijn. Deze vormbomen zijn ook in de webshop te koop.  

Blok 

Naast vormsnoei met solitaire planten, kan een taxus ook zeer goed gebruikt worden om met meerdere planten een vorm te creëren. Een voorbeeld hiervan is een blok, zoals zichtbaar op de onderstaande foto. In samenwerking met een hovenier hebben wij onlangs veel planten geleverd bij een groot appartementencomplex. De eigenaar wilde graag een mooie tuin bij zijn appartementen. De bewoners keken al uit op en mooi stuk groen, maar omdat dit aan een wandelpad lag wilde hij dit afbakenen. Een rij van Taxus baccata vond hij echter te minimaal. Dit viel volgens hem in het niet bij de grootte van de appartementen. Daarom heeft hij gekozen voor één groot blok van maar liefst 700 planten. Hierdoor ontstond er een blokhaag, ook wel te zien als aan hele lange en brede haag. 

Wolkentuin 

Met meerdere taxusplanten kan niet alleen een strak blok gemaakt worden. Ook meer speelse en natuurlijke vormen zijn mogelijk. Bijvoorbeeld door met behulp van taxus een wolkentuin te creëren. Een wolkentuin kan op meerdere manieren gemaakt worden. De meest eenvoudige manier maakt gebruik van bolgesnoeide taxusplanten. Met enkele bollen van verschillende formaten bij elkaar ontstaat al snel het idee van een wolk. Naarmate u de bollen via de zijkanten meer in elkaar laat groeien, wordt het wolkenveld steeds harmonieuzer. Een andere manier om een wolkentuin te doen ontstaan, is door gebruik te maken van verschillende formaten haagplanten. De haagplanten worden dusdanig geschikt dat er een golvend oppervlak ontstaat. Door het snoeien van de haagplanten worden de golven harmonieuzer.  

Of u nu kiest voor een strakke tuin met rechte vormen, of een speelse tuin met ronde vormen, met taxus is het allemaal mogelijk. TaxusTopper kweekt naast de standaard haagplanten, ook vormbomen in verschillende vormen en formaten. Bekijk online het Taxus baccata assortiment van TaxusTopper >> met alle bijbehorende informatie en adviezen.