Steigerhouten meubels intergreren in jouw woning

DIY Journal

In heel veel woningen komt tegenwoordig steigerhout voorbij. En dat is niet zo bijzonder, met steigerhout kun je heel wat kanten op. Het past bij verschillende stijlen en smaken. Daarom kiezen veel mensen voor steigerhout. Er zijn diverse soorten steigerhout. Onbewerkte en wat meer bewerkte exemplaren. Heb jij nog geen steigerhout in huis? En wil je het toch in je interieur verwerken? Dan zijn hier wat leuke dingen die je kunt doen met steigerhout, wat kleine en grote ideeën. 

* Kast 

Om met een groot item te beginnen, maak er een kast van. Het steigerhout geeft de kast een hele stoere uitstraling. En aan kastruimte heb je tenslotte nooit genoeg. Je kunt een dressoir maken voor in de woonkamer. Of een kledingkast in de slaapkamer. Een leuke manier voor meer opbergruimte, is een bank maken. Deze bank kun je bij de keukentafel zetten. In de bank kun je spullen opbergen. Zo heb je er dubbel plezier van, extra zitplaatsen en extra opbergruimte. 

* Tafel 

Een eetkamertafel kan ook van steigerhout gemaakt worden. Je kunt bijvoorbeeld alleen het blad van steigerhout maken, en er industriële poten onder plaatsen. Dit geeft een mooi effect. En zo is het een uniek, zelfgemaakt item in de woning. Je kunt ook de hele tafel van steigerhout maken. Net waar de voorkeur ligt. 

* Deuren 

Je kunt de deuren in de woning vervangen voor steigerhouten deuren. Dit kan in bepaalde huizen heel mooi staan. Kies een soort hout uit, wat goed past bij het interieur. 

* Lijsten 

Van steigerhout kun je makkelijk zelf lijsten maken. In deze lijsten kun je foto’s en posters hangen. Dit zorgt voor meer sfeer in huis. Ook de lijsten van een spiegel kunnen van steigerhout gemaakt worden. 

* Opbergbak 

Een mooie opberg bak voor het speelgoed van je kind is altijd fijn. Dit kun je ook maken met steigerhout. Zo staat het net wat mooier in de woonkamer. Ook kun je de bak gebruiken voor tijdschriften of andere spullen. 

Je kunt dus allerlei kanten op met steigerhout. Grote veranderingen en wat kleiner. Net wat jij mooi vindt en wat je nodig hebt. Steigerhout kun je in allerlei maten bestellen. Zo heb je precies de juiste hoeveelheid, en heb je niet te veel resten hout. Ook kun je het hout verven in de kleur die je wenst. Doordat het zo makkelijk in gebruik is, kiezen veel mensen voor dit hout. Het kan een hele andere uitstraling geven aan het interieur.