Steeds populairder, de bio / eco urn, voor een duurzaam afscheid.

Wij – de medewerkers van UitvaartUniq.nl, een webshop gespecialiseerd in bijzondere urnen & assieraden – vertellen u uiteraard graag wat meer over onze producten. In een serie blogartikelen gaan wij dieper in op populaire producten en dit keer vertellen wij u graag wat meer over de categorie ‘biologische urnen’, ook wel bio urnen genoemd. Wat zijn dit nu precies?

Wat is een bio urn?

Het idee van een bio urn is eigenlijk het ‘teruggeven van de as aan de aarde’. Een bio urn is speciaal hiervoor geschikt, oftewel volledig vervaardigd uit 100% biologisch afbreekbare materialen. Veelal wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen ‘aarde urnen’ en ‘water urnen’, oftewel bio urnen geschikt voor het begraven van de urn en/of het tewater laten van een urn. 

Aarde & water.

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een bio urn die begraven wordt. Deze urn zal – naar verloop van tijd – op een natuurlijke wijze opgenomen worden in de aarde. Ook zijn er speciale urnen verkrijgbaar die speciaal ontworpen zijn met als doel het mooi langzaam zinken en uiteraard ook het ‘organisch oplossen’ in water. 

Waarom een bio urn?

Steeds minder mensen willen een grote urn op de schouw hebben staan, steeds meer mensen hebben ook bij een crematie – de behoefte aan het ‘begraven’ van een overleden dierbare en steeds meer mensen willen de as op een bijzondere plek in de natuur achterlaten, maar zoeken een alternatief voor het ‘zelf uitstrooien’. In al deze situaties is een bio urn een mooi alternatief. Ook niet onbelangrijk is de behoefte aan een milieuvriendelijke, duurzame en maatschappelijk verantwoorde vorm van asbestemming, waar een bio urn uitermate mooi bij past. 

Materialen.

Op het gebied van materialen zijn er diverse mogelijkheden met o.a. zand, bijenwas, hout en/of gerecycled karton. En niet alleen op het gebied van materiaal uiteraard, u vindt een ruime collectie urnen bij UitvaartUniq.nl die biologisch afbreekbaar zijn in diverse afmetingen, stijlen, groottes, vormen, kleuren, decoraties en ook prijsniveaus. Erg populair op dit moment zijn de biologische mini urnen van UitvaartUniq. Neem gerust een kijkje op onze website en voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen!