Slim klussen met hout met een vingerlas

vingerlassen

Hout dat met vingerlassen aan elkaar gezet wordt is enorm sterk en trekt niet krom. Wanneer u hout met een vingerlas bestelt kunt u de exacte maten opgeven voor de levering. U hoeft dus niet meer zelf het hout te verzagen om het passend te maken. Dat scheelt niet alleen hout maar ook verwerkingstijd zodat u een stuk scherper kunt calculeren. Heeft u bundels hout in verschillende lengtes nodig dan worden die voor u geproduceerd en kosteloos opgeslagen tot u aangeeft het materiaal nodig te hebben. Dit dankzij de JIT procedure: Just In Time. U hoeft daardoor geen opslag meer te regelen of een voorraad hout aan te houden. Het transport kan ook voor u geregeld worden, allemaal via het nieuwe Bearonline-systeem.

Een groot voordeel van gevingerlast hout is dat er weinig tot geen afvalhout is bij de productie. Zo goed als al het beschikbare hout wordt gebruikt en hergebruikt. Minder houtafval betekent minder materiaalkosten en dus lagere inkoopprijzen. Hierdoor kunnen er scherpe prijzen gehanteerd worden en betaalt u alleen wat er daadwerkelijk aan hout verbruikt is. Dit maakt het ook gelijk tot een duurzame manier van houtverwerking. 

Extra’s door gebruik van gevingerlast hout.

Hout met een vingerlas biedt meer mogelijkheden dan alleen het leveren van enorm sterke en rechte balken of haakse kozijnen. U heeft keus uit meer dan tien verschillende soorten hout, van het lichtste Accoya tot het donkerste Kosipo. Elke houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en door het vingerlassen nemen de toepassingsmogelijkheden van deze houtsoorten nog verder toe. Er kunnen vormen mee gemaakt worden die uit een recht stuk hout moeilijker realiseerbaar zijn. Denk daarbij aan bogen of het samenbrengen van verschillende kleuren binnen een stuk hout voor meubelen, interieurbouw of scheepsbouw.

Doordat gevingerlast hout een speciale productie ondergaat voordat het aan u geleverd wordt is het duurder dan gewoon hout. Maar als u berekent wat u bespaart aan materiaalkosten doordat er geen afvalhout of krom hout meer is, u een veel snellere verwerkingstijd heeft en geen opslag hoeft te regelen, dan blijkt dat u niet alleen een veel betere kwaliteit hout ter beschikking heeft maar ook kosten bespaart en duurzaam bezig bent.

Voordelen van hout met vingerlas

Bear Optima Wood is een houtverwerkingsbedrijf gespecialiseerd in vingerlassen. Dit is geen nieuwe verwerkingsmethode. Het is een oude methode die door Bear Optima Wood in een modern jasje gegoten is, uitgevoerd door de nieuwste machines. Gevingerlast hout ziet er op de verbindingsstukken uit als vingers die in elkaar grijpen. Door het verlijmen verdwijnt de meeste spanning uit het hout. De verbinding wordt daardoor extra sterk, een hoek is altijd haaks, hout met een vingerlas is altijd recht, er is zo goed als geen afvalhout meer en er kan precies op maat geleverd kan worden. Nog een extraatje: hout met een vingerlas wordt pas geleverd als u het nodig heeft. U hoeft dus niet zelf voor opslag van voorraad te zorgen.