Ramen zelf wassen of door een glazenwasser?

ramenwasser

Vieze ramen zijn een doorn in het oog van veel mensen. Het is ontzettend vervelend wanneer je naar buiten kijkt en je uitzicht wordt belemmerd door vuil en vlekken. Het is dan hoog tijd om dit klusje aan te pakken en de ramen eens grondig te wassen. We hebben verschillende tips verzameld om je te helpen alle ramen weer stralend schoon te krijgen. Zie je er toch te erg tegenop om zelf aan de slag te gaan? Dan kun je natuurlijk ook altijd een glazenwasser inhuren.

De ramen wassen zonder strepen

Waarom krijgt een glazenwasser de ramen altijd zo streeploos? Als je besluit om de ramen zelf te gaan wassen, wil je natuurlijk wel verzekerd zijn van een eenzelfde glanzend resultaat. Om je ramen zorgvuldig te wassen en strepen op de ramen te voorkomen kun je de volgende stappen nemen:

  1. Vul een emmer met warm water en eventueel wat afwasmiddel. Daarnaast heb je een goede trekker, spons, doek en zeem nodig.
  2. Zorg dat je overal goed bij kunt door de spullen van de vensterbank te halen en zo nodig een trapje te gebruiken.
  3. Maak het raam goed nat met een spons, aangezien je veel vuil met het water al kunt verwijderen.
  4. Je haalt het water van het raam af met een trekker. Het is belangrijk om van de bovenkant van het raam naar de onderkant te werken en de banen in één keer door te trekken. Na iedere baan kun je de trekker afdrogen voor het mooiste resultaat.
  5. Na het gebruik van de trekker kunnen er strepen zijn ontstaan. Met een krantenprop kun je het overtollige vocht opnemen zodat de strepen verdwijnen.
  6. Eventuele druppels op de vensterbank of het kozijn kun je eenvoudig verwijderen met een doek.

Voor een nog beter resultaat doe je er verstandig aan de ramen alleen te wassen op bewolkte dagen. Veel zon kan er namelijk voor zorgen dat de ramen te snel drogen en er meer strepen ontstaan. Verder kun je extra hulpmiddelen gebruiken, zoals een gesneden ui, een scheutje schoonmaakazijn of wat glansspoelmiddel voor nog schonere ramen.

Een professionele glazenwasser inhuren

Heb je geen zin, tijd of energie om zelf de ramen te wassen? Dan kun je natuurlijk gewoon op zoek gaan via Google en dan online een glazenwasser Hengelo, Utrecht of Almere inhuren. Professionele glazenwassers weten precies wat ze moeten doen om jouw ramen weer stralend schoon te krijgen. Zo weet je zeker dat dit klusje op de juiste manier uitgevoerd wordt. Dus geen tijd of zin, laat een professionele glazenwasser jou helpen om weer een schoon uitzicht naar buiten te krijgen.