Pak eindelijk deze vijf uitstelklusjes eens op

klusjes-in-huis

Je kent wel het spreekwoord “van uitstel komt afstel”. Wel, als jij er nu eens voor zorgde dat er van uitstel geen sprake meer is? Vat de koe bij de horens en geef onderstaande vijf klusjes voorrang. Het zal je achteraf een opgelucht gevoel geven!

Bovenaan starten

Wees je eigen opruimcoach en begin op zolder. Daar staan wellicht in ieder hoekje veel zaken die je dacht ooit nog nodig te hebben. Wel, als je ze de voorbije vijf jaar niet aangeraakt hebt, dan is de kans klein dat je dit ooit nog zult doen. Laat niet te veel emoties meespelen en neem snel afscheid van je spullen.

Halt houden in de slaapkamer of dressing

Vooral bij het vrouwengedeelte van de kleerkast is er wellicht weinig plaats over. Hou de grote kuis tussen al je kleren. Laat verdwijnen wat niet meer past, wat versleten is, wat ooit een miskoop was. Laat je goed hart spreken en geef je kleren een tweede leven. Geef ze gratis weg voor hulpbehoevenden of verdien er zelf nog een centje aan in een tweedehandswinkel of een verkoopsite. Het leuke hieraan? Er komt plaats vrij voor nieuwe kleren.

Op naar de keuken of berging

Dit is een klus die niet enkel ruimtebesparend werkt, maar ook goed is voor je gezondheid. Na verloop van tijd vult je voorraadkast zich namelijk beetje bij beetje met producten die over datum zijn. Die wil je toch liever niet op je bord! Hou dus maar een vuilniszak bij de hand en ga met de grove borstel door je kast. Maak van de gelegenheid gebruik om planken en lades eens af te wassen. Twee vliegen in één klap.

Koud, kouder, koudst

Aanbeland bij een klusje dat goed is voor je geldbeugel: je vriezer ontdooien. Doe deze klus wanneer je vriezer bijna leeg is of stop je producten even in je koelkast. Of beter nog, ga aan de slag op een vorstdag, dan kan je je vrieswaar gewoon even buiten leggen. Wist je dat een ijslaag je energieverbruik algauw met 15% doet stijgen? Snel aan de slag gaan is hier de boodschap.

Buiten eindigen

Het wordt ook eens tijd om je tuinhuis of schuur onder handen te nemen. Misschien niet zo’n leuk klusje, maar wanneer je dit op een zonnige dag doet, krijg je er ongetwijfeld energie door. Zet alles buiten, poets je ruimte en je spullen grondig en geniet na van je werk!