Op zoek naar een airco? Wacht niet te lang!

airconditioning

Een airco aanschaffen is voor veel mensen vaak lastig. Zodra het eigenlijk al erg warm is, kom je erachter dat een airco toch wel heel handig is voor in huis. Dan is het eigenlijk al te laat. En jij bent dan ook niet de enige. Veel mensen snakken op dat moment naar de verkoeling en willen graag een goede airco in huis. Het is daarom verstandig om al op tijd op zoek te gaan naar een goede airco, zodat je niet misgrijpt en je tijdens de warme dagen kunt genieten van de heerlijke verkoeling die een airco biedt. We geven je een aantal handige tips die jou helpen bij het aanschaffen van een airco.

Hoe werkt een airco?

Voordat je besluit om een airco aan te schaffen, is het goed om te weten hoe een airco werkt. Een airco bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitendeel. Om je ruimte te koelen, wordt de warme lucht uit de ruimte getrokken. Deze warme lucht wordt naar buitenunit gevoerd. De lucht wordt naar een warmtewisselaar gebracht. Dit bestaat uit koelvloeistof en de lucht wordt hierdoor omgezet in een koele luchtstroom. Deze koele lucht blaast je airco weer terug de ruimte in, waardoor je ruimte lekker koel wordt.

Warme lucht

Als je met een airco wil verwarmen, werkt het systeem anders. Hierbij wordt ook de warme lucht naar binnen gezogen. De koelvloeistof verdampt. Er ontstaat daardoor gasvorming, die wordt afgevoerd naar een compressor. Deze compressor zet het gas om in warme lucht en blaast dit terug de ruimte in. Hierdoor wordt de ruimte lekker warm. 

Soorten airco’s

Er bestaan verschillende soorten airco’s. We zetten een aantal airco’s voor je op een rijtje:

  • De verplaatsbare airco. Bij deze airco hoef je vaak alleen een slang uit het raam te hangen. Dit is de goedkoopste optie onder de airco’s.
  • Een vaste airco met buitenunit (split unit). Dit is de duurste, maar ook de beste optie als je wil koelen en verwarmen. Houd er rekening mee dat je deze airco niet zelf kunt installeren.
  • De vaste airco zonder buitenunit (mono-block). Deze airco kun je zelf installeren en heeft veel vermogen. Je kunt hem plaatsen op een plek van de radiator, want deze airco kan ook verwarmen. Zo profiteer je er ook van in de winter!

Airco in de slaapkamer

Ben je van plan om een airco in je slaapkamer te nemen? Dan spelen er meerdere factoren een rol bij het kiezen van een geschikte airco. Plaats je een airco direct in de slaapkamer? Dan is het verstandig om te kiezen voor een airco die geen overlast geeft wat betreft geluid. Volledig stille airco’s bestaan niet, maar er zijn verschillende modellen die weinig geluid produceren. Bij Piest verkopen ze verschillende airco’s die je in je slaapkamer kunt plaatsen.

Een airco aanschaffen

Wil je jezelf moeite en geld besparen? Kies dan een airco die zowel geschikt is voor koelen als verwarmen. Zo geniet je ook in de koude wintermaanden van je airco. Mobiele airco’s kopen Enschede doe je bij Piest, ze geven je graag deskundig advies over de aanschaf van je airco. Daarnaast denken ze graag met je mee.