Op kraamvisite? Haak een leuke knuffel als cadeau!

DIY Journal

Is er een kleine spruit bijgekomen bij vrienden, familie of collega’s? Ben je goed in handwerk en wil jij een heel persoonlijk cadeau geven? Haak dan een mooie knuffel! Het is een cadeau dat enerzijds de ouders zal vertederen en anderzijds iets dat het kind nooit meer zal wegdoen, wedden?

Is knuffels haken moeilijk?

Neen, voor iemand die de basiskennis van haken heeft, is knuffels haken niet moeilijk. Er zijn heel wat gratis patronen te vinden in boeken of op internet. Je volgt de uitgebreide beschrijving stap voor stap en je kunt in een paar uur tijd al een leuke knuffel haken. Als je veel ervaring hebt met haken, dan kun je waarschijnlijk gewoon ‘spieken’ op internet en een mooie knuffel gewoon achterna haken. Schrijf in dit geval zelf je werkwijze op, zodat je deze ook nog in de toekomst kunt gebruiken.

zelf knuffels haken
Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/472455817139187966/

Waarom moet je op letten bij knuffels voor kinderen?

Ga je een leuke knuffel haken voor een kind? Let er dan op dat je zachte wol gebruikt die speciaal voor kinderen is gemaakt. Het voelt zachter aan en het pluist niet. Zo vermijdt je dat er plukken wol in de mond van het kind achterblijven. Waar je ook moet op letten als je knuffels haakt voor kinderen is dat er geen loszittende delen aan zitten. Franjes en slecht aangezette knopen zijn taboe! Denk bijvoorbeeld ook aan de oogjes. Je kunt kant-en-klare oogjes kopen die je enkel maar hoeft op te naaien. Maar let op! Deze worden er gegarandeerd binnen de kortste keren af gepeuterd door de baby. Niet doen dus! Haak daarom de ogen en naai ze er degelijk vast aan.

Gepersonaliseerde knuffels

Zet bijvoorbeeld op de knuffel de naam van het kindje. Op die manier geef je een nog meer persoonlijk geschenk. Of als je de ouders goed kent, kun je bijvoorbeeld met hen overleggen om de knuffel in dezelfde wol te haken als bijvoorbeeld een bedspreitje, een mutsje of een leuk gehaakt jasje. Zo hoort je gehaakte knuffel sowieso bij de outfit van het kindje!

Uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/482025966348611577/