Onderhoud van steigerhout tuinmeubels

steigerhout

Wie op zoek is naar tuinmeubelen mag zeker de steigerhout tuinmeubelen niet overslaan. De vele uitvoeringen waarin het hout verkrijgbaar is in combinatie met de trendy toepassingen zorgen ervoor dat u kunt kiezen uit diverse stijlen. Een pluspunt van steigerhout tuinmeubels, naast de unieke uitstraling is het bijzonder eenvoudige onderhoud. Een onmisbare eigenschap voor tuinmeubelen waar u toch het liefst het hele jaar door zonder problemen plezier van heeft.

Gerecycled steigerhout tuinmeubels

Wanneer het hout gerecycled wordt vanuit onder andere de bouw heeft het door jarenlang gebruik vaak al een mooie glans. Het hout is zacht, de ruwe kantjes zijn verdwenen en de kleur is geïntensiveerd. Eventuele verkleuringen door gebruik en weersinvloeden verlenen het steigerhout een mooie doorleefde sfeer waardoor de tuinmeubelen hiervan gemaakt een bijzondere authentieke uitstraling krijgen. Bescherming van deze mooie steigerhout tuinmeubels is mede van belang voor een langere levensduur.

De behandeling van steigerhout

Met beits
Bij het gebruik van steigerhout tuinmeubels heeft u de keus uit verschillende onderhoudsmogelijkheden. Een transparante of gekleurde beits is een goede oplossing. De kleur die u toepast zorgt voor een extra accent bij deze stoere en gebruiksvriendelijke tuinmeubelen. Doordat steigerhout zacht is en daardoor makkelijk vocht opneemt, is vochtregulatie belangrijk. Beits zorgt daarvoor. Het hout wordt niet volledig afgesloten waardoor het kan ademen en de beits blijft sterk. U heeft lang plezier van met beits behandelde steigerhout tuinmeubelen.

Met olie
Behandelen met olie is een onderhoudsmethode voor steigerhout tuinmeubels die veel voordelen kent. Bij gebruik buiten beschermt u het hout tegen weersinvloeden en eenmaal goed in de olie gezet heeft u er de eerstvolgende twee jaar eigenlijk geen omkijken meer naar. Bij de behandeling met olie krijgt het hout de kans om mee te kleuren met de weersinvloeden. Wanneer het hout met transparante olie ingewreven wordt zal na verloop van tijd een mooie zachte grijze kleur ontstaan. White wash olie komt prachtig tot zijn recht op oudere planken. Door de transparante afwerking blijven de nerven en structuren van het hout goed zichtbaar maar krijgen steigerhout tuinmeubels wel een witte waas. Grey wash olie werkt op dezelfde manier maar stimuleert een vergrijsde uitstraling van de steigerhout tuinmeubelen. U heeft dan al direct een grijze gloed over de meubelen zonder te hoeven wachten op het natuurlijke verloop. Door de waas die als het ware over de meubelen gelegd wordt een authentieke wat doorleefde sfeer gecreëerd die past in elke tuin.

Met verf
Natuurlijk kunnen steigerhout tuinmeubels ook met dekkende verf behandeld worden hoewel dat vaker geadviseerd wordt bij toepassingen van steigerhout binnen. Een dekkende verf sluit het hout af waardoor het niet kan ademen. Voordeel is dat vocht niet in het hout kan doordringen. Net als bij beits hebben vooral de vlakke delen te leiden onder weersinvloeden. Regelmatig onderhoud wordt daardoor noodzakelijk.

Puur natuur, steigerhout tuinmeubelen

Wilt u toch liever de sfeervolle gerecyclede steigerhouten planken uit de bouw onbehandeld laten is dit geen probleem. Ook onbehandeld steigerhout tuinmeubels hebben een lange levensduur. Doordat het hout al lange tijd bloot heeft gestaan aan weersomstandigheden is het op een natuurlijke manier weersbestendig geworden en geïmpregneerd. Duurzaam en milieuvriendelijke steigerhout tuinmeubels zijn de meest eerlijke en natuurlijke meubelen die u voor uw tuin kunt kiezen.