Kasten op maat zijn de uitkomst

DIY Journal

Tot voor kort had ik er nooit over nagedacht om kasten op maat te nemen. Toch bleek kort nadat ik en mijn vriend verhuisd waren dat wij eigenlijk niet anders konden. Wij hebben altijd in een huurhuis gewoond, maar waren nu toe aan de volgende stap. Om die reden hebben wij toen een hele mooie boerderij in de buurt gekocht. Er moest nog veel aan gebeuren, maar ongeveer twee maanden geleden was hij klaar om bewoond te worden.

De afmetingen

Toen wij op een dag in een woonwinkel stonden om kledingkasten te kopen, kwamen wij erachter dat er eigenlijk vrijwel niets zou gaan passen. Alles had net een andere afmeting dan wij nodig hadden. Zelf iets in elkaar knutselen vonden wij echt geen optie, want dat zie je toch altijd terug. Toen hebben wij besloten om door een professional mooie kasten op maat te laten plaatsen.

Het fijne hieraan is ook dat wij de inrichting van de kast helemaal zelf konden kiezen. Zo heb ik veel kledingstukken die moeten hangen en mijn vriend juist meer die opgevouwen liggen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om bij hem heel veel planken te maken en bij mij juist veel roedes. Op deze manier kunnen wij onze spullen perfect opbergen.

Het materiaal kiezen

Nadat wij deze beslissing genomen hadden, ben ik online gaan zoeken naar inspiratie voor bij ons thuis. Hier zag ik heel veel mooie dingen en die heb ik toen allemaal opgeslagen. Een ding wat in ieder ontwerp terugkwam was het materiaal waarvan de kast gemaakt was, namelijk van een heel mooi kersenhout. Toen wij gingen rondvragen naar de mogelijkheden, bleek dit prima te kunnen. De inkoop hiervan nam onze timmerman op zich, dus wij hebben ons nergens zorgen over hoeven te maken.

Het plaatsen van de kasten op maat

Toen het eindelijk zover was en onze kasten zouden geplaatst worden, vond ik het toch wel spannend. Je weet natuurlijk van tevoren nooit precies hoe het eruit gaat zien en het kan altijd tegenvallen. Gelukkig is dat bij ons zeker niet het geval. Ik ben ongelofelijk blij met het eindresultaat en het is zelfs nog beter gelukt dan ik had verwacht. Ik kan het iedereen aanraden om ook kasten op maat te nemen, want het bespaart je niet alleen ruimte, maar ook heel veel tijd die je anders kwijt bent aan zoeken naar de perfecte kast.