Karakteristieke schaarlampen

DIY Journal

Schaarlampen zijn eigenzinnig, soms bizar, maar meestal toch wel geapprecieerd door het brede publiek. Ze komen oorspronkelijk uit werkplaatsen waar het licht heel dicht bij de werkzaamheden moest gebracht worden. Anderzijds mochten ze niet in de weg hangen. Ze moesten dus uitschuifbaar, kantelbaar en wendbaar zijn. Dat is in het kort wat een schaarlamp doet. Wij kozen voor jou een paar karakteristieke schaarlampen uit en geven jou een aantal mogelijkheden waar je ze kunt inzetten.schaarlampen

Schaarlampen vinden overal hun plaats

Kijk bijvoorbeeld eens naar de website van www.directlampen.nl. Zij bieden heel wat leuke schaarlampen aan in verschillende uitvoeringen. Bekijk hier welke mogelijkheden er zijn. De meest klassieke schaarlamp is de muurlamp die je als leeslamp gebruikt. Een voorbeeld hiervan is de Steinhauser Spring lamp. Je kunt ze boven je hobbytafel of in je leeshoek gebruiken. Wil je dezelfde functionaliteit van wendbaarheid en gericht licht, maar dan op een minder alledaagse manier? Kies dan voor een lamp die vanaf het plafond licht geeft: de Anne Bruusk antraciet lamp bijvoorbeeld. En waarom zou je je eettafel of zithoek niet verlichten met een schaarlamp? Kijk dan eens naar de Lumidem Remon hanglamp. Dit is een speelse combinatie van schaarsysteem en lampenkap.

Schaarlampen bieden heel wat voordelen

De pluspunten van schaarlampen zijn eigenlijk heel duidelijk. Vooreerst kun je ze instellen zoals jij het wilt. Wil je boven je eettafel een intieme sfeer? Dan trek je je schaarlamp heel laag naar beneden. Wil je je kunstwerk volledig verlichten? Richt je schaarlamp dan in het midden van het kunststuk. Wil je eerder sfeerlicht? Laat dan je schaarlamp in een andere richting schijnen. Het grote voordeel is dat ze weinig plaats innemen en toch heel ver kunnen reiken.

Schaarlampen ook op ongewone plekken

Bedenk voor je schaarlamp ook eens wat minder gewone plekken in je woning. Ze kunnen perfect als leeslamp boven je nachtkastje dienen. Hang er eentje op het toilet: het geeft meteen een speelse indruk. Of laat er een paar neerdalen vanuit het plafond in je badkamer. Hier creëren ze een rustgevende sfeer. Of verlicht je aanrecht in de keuken met één of meerdere schaarlampen. Kortom: ze zijn overal inzetbaar! Laat je fantasie werken en ga aan de slag met deze bijzondere soort lampen.