Interieurtips: een multifunctionele make-over

DIY Journal

Als je toe bent aan een nieuwe look in huis, neem deze interieurtips dan vooral mee! Multifunctionele meubels en woonaccessoires zijn een handige manier om je huis gezellig aan te kleden zónder de woonruimte overvol te maken. Dat geldt voor zowel een krappe studio als een ruim huis: teveel is nooit goed. Kijk gauw mee voor een paar multifunctionele tips!

Kapstok/wandversiering

Van oorsprong is de kapstok vooral een praktische woonaccessoire, bedoeld om jassen van de grond te houden en ze een schoon heenkomen te geven. Tegenwoordig zijn kapstokken veel meer dan dat: er bestaan namelijk talloze blikvangers die tegelijkertijd een gezellige sfeer naar je hal of slaapkamer brengen! Een kapstok met kleurrijke kunst erboven, of een setje RVS haken op een robuust houten paneel. Kapstokken in de vorm van een boom, of gemaakt van waterleidingbuizen. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Bijzettafel/krukje

Op sommige (feest)dagen heb je behoefte aan een extra zitplaats voor gasten. Maar wat als je de zithoek niet het hele jaar volgebouwd wil hebben staan? Kies gewoon voor twee leuke krukjes die je de rest van het jaar als bijzettafel kunt gebruiken! Dat past helemaal in de industriële woonstijl van nu, en ook in de design woonhoek of het landelijke interieur kom je veel multifunctionele krukjes tegen.

Fauteuil/bed

We kennen allemaal de slaapbank. Maar heb je wel eens gehoord van een slaapfauteuil? Een comfortabele, één persoons loungestoel die je aan het einde van de avond kunt omtoveren tot een bed. Ideaal in een studio, studentenkamer of werkkamer/logeerkamer! Bovendien ziet de fauteuil er meestal erg aantrekkelijk  uit omdat er veel zachte kussens gebruikt worden voor het bed.

Kast/werkruimte

Thuiswerken is helemaal van deze tijd. Vaak zitten we met de laptop op schoot of aan de eettafel te typen op onze thuiswerkdag, en verlangen we ’s avonds bijna weer terug naar kantoor met haar ergonomische bureaustoel, dossierkasten en lades voor kantoorartikelen. Wat denk je van een multifunctionele kast voor in de woonkamer, met daarin een uitklapbare plank om je kantoor van te maken wanneer je daar zin in hebt? Een design bureaustoel vinden die in de woonkamer past is tegenwoordig ook niet zo moeilijk meer. Kantoorartikelen en dossiers berg je netjes weg in de kast en je sluit je werkdag letterlijk af met één klap van de plank!