Inspiratie voor de tuin

schutting

Tuinen in de stad

Terwijl de voordelen van tuinen of groene ruimten in en rond woningen goed bekend zijn, schrikken we vaak terug voor het onderhoud en het werk dat nodig is voor het creëren van iets moois. We houden eigenlijk wel van het idee om naar buiten te gaan en onze handen vuil te maken, maar aangezien de tijd vaak ontbreekt voor dergelijke activiteiten, wordt de tuin en wat daarmee samenhangt meestal op de lange baan geschoven.

Het verzorgen van een potplant kan voor velen van ons al voldoende zijn. Laten we daarom eens kijken naar een paar van van de meest voorkomende vragen over het tuinontwerp en hoe je die moet zien, zodat je een idee krijgt van de te volgen stappen en hoe je de ideeën kunt omzetten in werkelijkheid.

Hoe ontwerp ik een tuin?

Of je nu een droomtuin in gedachten hebt of niet, het is belangrijk om te onthouden dat, zoals bij alle kamers, het vitaal is dat je binnen je middelen blijft. Heb je een kleine buitenruimte om mee te werken, zul je het waarschijnlijk vrij eenvoudig moeten houden. Heb je meer ruimte, maar niet veel tijd, moet je kiezen voor iets wat weinig onderhoud nodig heeft. Als je niet echt een tuin of ruimte voor een tuin hebt, moet je meer creatief worden en denken aan manieren om te maximaliseren wat er beschikbaar is.

Een balkon, of een klein hoekje binnenshuis dat je zou willen transformeren in een groene ruimte, hoeveel ruimte je ook hebt, er zijn opties. Zodra je een concept hebt, kun je naar het leuke werk kijken; het kiezen van een thema en het aanzien van je groene ruimte.

Plannen is immers het leukste deel. Nadat je precies hebt bepaald wat je wilt gaan doen, is de volgende stap het bepalen of je het zelf kunt doen, of dat je het advies van een vakman moet inwinnen.

Hoe kan ik mijn tuin eenvoudig verbeteren?

Kijk naar de grootte en de locatie van je tuin, dan heb je verschillende mogelijkheden voor indeling en planten. Een grotere ruimte of een buitentuin geeft je ook de mogelijkheid om ontwerp thema’s uit te voeren en om hekken, zithoeken te plaatsen, tafels en stoelen te plaatsen.

In dit geval kun je denken aan een nieuwe tafel, een aantal nieuwe plantensoorten, een kruidentuin of groente-tuintje of zelfs iets zo eenvoudig als een paar storm kaarsen of tuinverlichting. Als je ruimte kleiner is, zoals een balkon, zijn je mogelijkheden natuurlijk wat beperkter.

Maar net als bij kleine interieurs kan het resultaat ongelofelijk stijlvol en trendy zijn als het goed gepland en praktisch uitgevoerd wordt. Een goed idee voor een tuintje op het balkon kan een ladder installatie zijn, een groene muur of een kruidentuintje dat niet groter is dan een rechthoekige bak.

Hoe moet ik planten en bloemen lang in leven houden?

Het beschermen van je ruimte tegen dieren en ongedierte, die meestal willen vernietigen wat we hebben gemaakt is heel belangrijk. Dat kan zo eenvoudig zijn als het plaatsen van een hek.

Dit klinkt eenvoudig, maar het is van vitaal belang om de waterbehoefte en de behoefte aan voeding, mest van elke individuele plant of bloem te begrijpen en ervoor te zorgen dat ze elk precies krijgen wat ze nodig hebben. Je planten goed bestuderen dus.

Bron: www.hetwoongemak.nl