Industriële keukens: stoer, robuust en onverwoestbaar

Industriële keukens steken in steeds meer huishouden in Nederland de kop op. En dat is ook niet vreemd, want de stoere vormgeving en industriële elementen sluiten perfect aan bij wat nu de mode is. Uiteraard is dit niet de enige stijl waaruit je kunt kiezen en het uiterlijk ervan moet je wel liggen, maar op dit moment zijn industriële keukens populairder dan ook. En, zoals je hier beneden kunt lezen, deze keukens hebben unieke elementen waardoor ze in bijna ieder huis een ware toevoeging zijn.

Industriële keukens zonder beton bestaan niet

Het belangrijkste materiaal in industriële keukens is beton. En je kunt het zo gek niet bedenken, of het is er in verwerkt. Er worden tegenwoordig schitterende betonnen werkbladen gemaakt die niet krassen en nauwelijks kapot te maken zijn. Ook vind je beton terug in de pleister op de muur, in tafelbladen, in de vloer en in de keukenkastjes. Het is bij deze stijl zaak om het betongehalte niet te overdrijven en deze in combinatie met andere materialen toe te passen. Dit levert soms een mooi contrast op. Denk dan bijvoorbeeld aan een betonnen werkblad met houten keukenkastjes of een betonnen pleister met groene plantjes of kruiden ervoor.

De andere materialen

Naast beton vind je in industriële keukens ook twee andere materialen veel terug. Roestvrij staal wordt verwerkt in de planken aan de muur, in de hendels van de kastjes, in de poten van de eettafel of in de kasten. Het is een materiaal dat bijna net zo kenmerkend voor deze stijl is als beton. Een ander element dat je veel in industriële keukens aantreft is de opengelegde bakstenen muur. Heb je zelf geen baksteen, dan kun je hier hele steenstrips voor gebruiken. Deze plak je tegen je huidige muur aan en vaak zien ze er dan al oud en verweerd uit. Beton in combinatie met roestvrij staal en baksteen levert een heel interessant geheel op.

De industriële keuken is veelzijdig

Een groot voordeel van industriële keukens is dat ze veelzijdig zijn. Je kunt ze bijzonder goed combineren met elementen van een andere stijl. Veel mensen kiezen ervoor om de hardheid van beton, staal en baksteen te complementeren door een mooie lichte houtsoort toe te passen. Doordat deze stijl zo gemakkelijk te combineren is, zijn er ook weinig huizen waarin een industriële keuken zou misstaan. Een ontwerper kan jouw keuken zo vormgeven dat deze nauw aansluit bij de rest van je interieur. Tenzij je echt van een klassieke stijl houdt of een landelijke stijl je voorkeur heeft, kun je met een industriële keuken weinig verkeerd doen.

Industriële keukens zijn een trend

Eén ding waar je het beste wel goed over nadenkt is of je jouw industriële keuken over 10 jaar nog steeds mooi zal vinden. Op dit moment is het een trend die bijzonder populair is, maar dat kan ook net zo snel weer verdwijnen. Industriële keukens zijn uniek en springen in het oog. Het is belangrijk dat je vele jaren van je keuken gebruik kunt en wilt maken. Is dit jouw stijl, dan zal jouw keuken een echte blikvanger zijn. Wil jij een industriële keuken ontwikkelen? Maak dan kennis met www.superkeukens.nl!