houten trap

De houten trap is een ontzettend veelzijdig hulpmiddel voor in en om het huis. Om die reden heb je veel verschillende soorten. Denk alleen al aan: de keukentrap of huishoudtrap, een zoldertrap, een molenaarstrap…enz. Op de website www.vaneldikladders.nl staan al deze trappen in een keurig overzicht. Graag vertellen we je wat meer over deze trappen.

Het maken van een houten trap

De trappen worden gemaakt van beukenhout of van naaldhout. Het duurzame hout wordt op pallets aangeleverd. Vervolgens controleren wij de kwaliteit van het hout. Zo letten we er bijvoorbeeld op dat er geen noesten in het hout zitten waardoor je houtsterkte af kan nemen. Daarnaast letten onze vakmannen op de nerf van het hout. Hoe dichter de nerf hoe steviger je houten trap uiteindelijk is. Op de website zie je deze houtsoorten goed terug. Let maar eens op het verschil tussen een beukenhouten en een grenenhouten trap.

Zijkanten van de trap

De steilen, dit zijn de zijkanten, van de trap worden als eerste gemaakt. Het hout wordt geschuurd. Met een frees worden de openingen voor de treden van de trap in de steilen gemaakt. De treden, die een standaardafmeting hebben van 7 centimeter bij 82 cm, worden in de steilen geplaatst. Door de twee steilen van de trap naar elkaar toe te drukken komen de treden goed vast te zitten. Daarna worden de delen verlijmt en ook nog eens vastgeschroefd.

Veelzijdigheid van de houten trap

Zoals we je al eerder aangaven in dit blog, is de houten trap van alle markten thuis. Naast gebruik als hulpmiddel in het huishouden wordt hij ook veel gebruikt in de bouw. De elektricien gebruikt graag een houten trap omdat hij hiermee veilig kan werken. Hout geleid namelijk geen stroom. Daarnaast is de trap handig omdat hij snel verplaatst kan worden. Overigens kan de professionele gebruiken zijn trappen gewoon bestellen op www.vaneldikladders.nl

Maatwerk trap

Wij krijgen bij Van Eldik ladders regelmatig de vraag om trappen op maat te maken. Dat doen we graag voor je. Wil je een trap die net iets smaller moet zijn? We passen de breedte graag voor je aan. Of wil je graag een trap die wat langere steilen heeft? Ook daar hebben we een oplossing voor. Dat is het grote voordeel van onze werkplaats. We hebben altijd wel een oplossing voor jouw specifieke situatie.

Houten trappen koop je op www.vaneldikladders.nl

Wanneer je hulp nodig hebt bij het uitkiezen van de meest geschikte houten trappen. Dan helpen we je natuurlijk graag. Je kunt ons altijd bellen. Of kom je liever een keer naar onze werkplaats? Dat mag altijd; de koffie staat voor je klaar. Onze medewerkers laten je graag zien hoe we onze houten trappen maken.