Hoe leg je een visgraat PVC vloer?

Heb je de keuze gemaakt om een visgraat PVC vloer te gaan leggen? Dan is het belangrijk dat je ook precies weet hoe je de vloer moet leggen. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat je een goede ondergrond hebt. Als de ondergrond niet egaal is of er zitten gaten in, ga je dat ook merken als je over de vloer heen loopt. Dit wil je natuurlijk voorkomen. In dit blog bericht willen we je graag uitleggen hoe je een visgraat PVC vloer moet leggen.

Begin met het egaliseren van de ondergrond

Voordat kunt beginnen met het leggen van de visgraat PVC vloer, is de ondergrond belangrijk. Zorg dat je deze altijd eerst goed gaat egaliseren. Het is belangrijk dat er geen oneffenheden in de vloer zitten die ervoor kunnen zorgen dat de vloer niet goed gelegd kan worden. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat je de vloer op een goede manier kunt leggen. Een ondervloer PVC kan hiervoor erg handig zijn. Als je de vloer egaal hebt gemaakt, ga je de hele ondergrond schoonmaken. Als al het vuil weg is, weet je zeker dat je de PVC vloer op een goede manier kunt gaan leggen.

Visgraat patroon bepalen

Nadat je de ondergrond helemaal egaal en schoon hebt gemaakt, kun je beginnen met het bepalen van het visgraat patroon. Dit kun je doen door van links naar rechts verschillende stroken PVC neer te leggen. Door het patroon direct neer te leggen, kun je eenvoudig zien of je het goed vindt. Als je er eenmaal tevreden over bent, teken je met potlood de vloer helemaal af. Op deze manier weet je precies hoe je de vloer moet leggen en waar je op moet letten. Als je vervolgens de vloer definitief wilt gaan leggen, weet je precies waar je dit moet doen.

Het leggen van de visgraat PVC vloer

Het leggen van een visgraat PVC vloer in je woning gaat door middel van lijm. Omdat je eerst alle precieze punten van de stroken hebt bepaald, kun je de vloer gemakkelijk gaan verlijmen. Het ligt er natuurlijk wel aan wat voor lijm je gebruikt. Daarnaast is het gebruik van een lijmkam ook zeker aangeraden. Zorg er altijd voor dat je aan de zijkant begint. Vervolgens kun je de stroken een voor een vastlijmen. Gebruik voor het leggen van de lijm altijd de lijmkam. Hiermee kun je de lijm evenredig verdelen over de grond. Vervolgens kun je de stroken PVC gemakkelijk op de lijm aanbrengen. Tot slot is het verstandig om de vloer te walsen als je alle onderdelen hebt gelegd. Dit zorgt voor een goede hechting van de lijm en de PVC vloer!