Het voorbereiden van een lichstraat van GLASvakwerk.nl.

DIY Journal

GLASvakwerk.nl is dé online specialist in lichtstraten op maat. Wij vervaardigen “lean and mean” glazen lichtstraten – eventueel ook op maat – voor niet geïsoleerde situaties zoals een overkapping (aan huis).  Speelt u met de gedachte om een lichtstraat aan te schaffen, dan hebben wij onderstaand een handig lijstje samengesteld, in chronologische volgorde wel te verstaan. 

Online vooronderzoek: Zeker indien u gebruik wilt maken van een lichtstraat van GLASvakwerk.nl met “standaard maatvoering” is het aan te raden om eerst even naar de “standaard” dakuitsparingsmaten te kijken!

Bouw- / dakconstructie: Het uitwerken, laten berekenen & realiseren van een degelijke dakconstructie, op basis van – de (door u gewenste) lichtstraat voor een plat dak.

Dak uitsparing: Het realiseren van een nette dak uitsparing, gebaseerd op de juiste maatvoering uiteraard.

Opstand (het houten frame dat de lichtstraat draagt): Het realiseren van een opstand conform richtlijnen. In het geval van een standaardmaat lichtstraat kunt u de “losse opstand” ook los (mee)bestellen, echter dient u deze nog altijd zelf te bevestigen.

Dakbekleding: Bekleed het dak EN de opstand met dakleer
Nameten: Wanneer de opstand inclusief dakbekleding gerealiseerd is, adviseren wij altijd om een nameting te doen. Zo weet u zeker dat de beoogde afmeting ook daadwerkelijk past. Stel er is iets misgegaan, dan kunt u met onze lichtstraat op maat nog altijd snel schakelen!

Montage: Wanneer de situatie correct voorbereid is, kan de lichtstraat gemonteerd worden. U kunt dit zelf verzorgen, of u kunt gebruik maken van de montage service van GLASvakwerk.nl.

Afwerking uitsparing (binnenzijde): Wij adviseren om de binnenzijde van de uitsparing pas af te werken nadat de lichtstraat voor uitbouw van GLASvakwerk gemonteerd is. De ‘ruwe uitsparing’ wordt – in het geval van niet geïsoleerde lichtstraten – veelal met plaatmateriaal strak afgewerkt. Bijkomend voordeel van deze volgorde is het voorkomen van onduidelijkheid over de sparingsmaat.

Laatste stap: genieten van een prachtige lichtinval & veel natuurlijk licht!