Het verlichtingsseizoen begint: waar let je op bij de aankoop van een lamp?

DIY Journal

De kortere dagen zijn weer begonnen, dat betekent dat het dus snel donker is waardoor jij de lampen weer mag aanzetten. Natuurlijk is een leuk interieur niet af zonder leuke verlichting. Voordat je tot de aanschaf overgaat is het goed om naar diverse punten te kijken.

muuto lampen

Het design

Zoek een design wat bij jouw interieur past. Bij een modern interieur let je bijvoorbeeld op de lampen met een strakke vormgeving en glimmende behuizingen. Vaak kenmerken deze lampen zich ook door felle kleuren, maar ook de combinatie zwart/wit is erg populair. Houd je van een meer authentieke stijl, kies dan voor industriële lampen. Dit zijn vaak grote lampen die je ook kent van bijvoorbeeld fabrieken, warenhuizen en ga zo maar door. De kracht van deze stijl is het gebruikte uiterlijk. Hierdoor worden ook vaak tweedehands lampen van vele jaren terug gebruikt. Let daarbij wel goed op de stroomaansluiting, sommigen zijn wat anders dan bij de gewone lampen. Kijk ook eens naar de stoere collectie Muuto lampen voor een lamp die bij jouw industriële look past.

Plaatsing

Elke lamp heeft een functie in een bepaalde hoek. Een mooie staande lamp plaats je naast je bank of tafel om iets te lezen of om gewoon in die hoek extra verlichting te hebben. Een hangende lamp boven de eettafel geeft natuurlijk ook een extra stukje sfeer. Met een wandlamp kan je de muur extra laten opvallen. Ook als je mooie accessoires hebt opgehangen. Naast design verlichting kan je ook spots inbouwen om zo een modern sfeer te creëren. Ook in de keuken kan deze plaatsing erg handig zijn om beter te kunnen koken.

Als accessoire

Een lamp hoeft niet noodzakelijk echt functioneel te zijn, je kunt een leuke lamp ook als accessoire op je bureau zetten. In de collectie van Muuto vind je enkele prachtige lampen die je ook op deze manier kunt toepassen. Bijvoorbeeld een houten lamp, of de Control tafellamp. Je kunt ook de BEAM tafellamp gebruiken als je van design verlichting houdt. Je kunt diverse richtingen op wat betreft stijlen, kies dus voor een leuke lamp die past bij jouw moderne huis.