Gezonde en makkelijke snacks tijdens de quarantaine

gezonde-en-makkelijke-snacks

Tijdens de quarantaine worden we gedwongen om veel binnen te zitten en vaak betekent dat niet veel goeds voor het snaai en snackgebruik. Voor je het weet haal je het laatste dropje uit de zak, heb je een nieuwe bestelling geplaatst voor je favoriete gebakjes of is de lading chocolade die je in huis had drastisch geslonken. Tijd om de ongezonde snacks te vervangen door gezonde snacks. En nee, gezonde snacks hoeven helemaal niet vies te zijn. Noem het trouwens gewoon quarantainesnacks, dat klinkt meteen een stuk aantrekkelijker dan gezonde snacks toch? Gezond snacken doe je zo:

Zoete, gezonde en makkelijke snacks

Wie zegt dat gezonde en makkelijke snacks niet samengaan? Met een appel, wat rozijnen en kaneel maak je er al snel een feestje van. Snijd de appel in stukjes en meng de rozijnen en kaneel erdoor. Een paar minuutjes in de magnetron en je snack is al klaar. Ook een handje ongebrande noten kan prima of wat dacht je van dadels met pindakaas? Snijd de dadels een stukje open en doe er wat pindakaas in. De combinatie is echt heerlijk. Ook geroosterde kikkererwten zijn een gezonde snack. Rooster ze in de oven op 200 graden voor 30 minuten. Je maakt ze lekker zoet door er na 20 minuten een mengsel van honing, kaneel, nootmuskaat en olie over te doen. Klaar is kees!

Hartige quarantainesnacks

Van de geroosterde kikkererwten kun je ook een hartige variant maken. Vervang de honing, kaneel en nootmuskaat door je favoriete kruiden. Ga bijvoorbeeld voor paprikapoeder, chilipoeder en/of knoflookpoeder. Wist je dat je met popcorn gezond snacken kunt? Het enige wat je nodig hebt is een zakje pofmaïs, zout en eventueel andere kruiden die je lekker vindt. Wanneer je meer van chips houdt, kun je zelf zoete aardappelchips maken. Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes, verdeel ze over een bakplaat en strooi er kruiden naar smaak overheen. Bak ze 20 minuten op 220 graden en klaar is je chips

Weet jij al voor welke snack jij gaat? Het enige wat je nu nog hoeft te beslissen, is welke film of serie het wordt.