Gaashekwerk: betaalbaar, praktisch en veelzijdiger dan je denkt

gaashekwerk

Als jij een omheining nodig hebt, dan zijn er een groot aantal hekwerken om uit te kiezen en een gaashekwerk is hier dan één van. Ook al zijn er misschien opties die om esthetische redenen beter bij je passen, de voordelen van het gaashekwerk moeten niet worden onderschat. Met gaas kun je praktisch elke omheining maken, van konijnenhok tot kleinvee veld en van moestuin tot je hele erf. En het grote voordeel is dat je daar geen grote investering voor hoeft te maken. Lees hier verder over gaas en je zult zien dat het een optie is die niet moet worden onderschat.

Verschillende soorten gaashekwerk

Als je naar de winkel gaat om gaas te kopen, dan worden er verschillende soorten aangeboden. Er is kippengaas met kleine 6-hoekige mazen, zodat kippen, konijnen en andere dieren er niet doorheen kunnen glippen. Volièregaas is vergelijkbaar; het heeft kleine vierkante mazen, iets steviger dan kippengaas en zeker niet alleen voor de volière geschikt. Harmonicagaas wordt geweven waardoor grotere ruitvormige mazen ontstaan en tuingaas – wat vergelijkbaar is – heeft juist rechthoekige grote mazen. Deze worden veel gebruikt voor het afrasteren van grotere dieren of als omheining van de tuin. Schapengaas herken je door de vierkante mazen die van beneden naar boven steeds groter worden.

Erg goed betaalbaar

Het is dus wel duidelijk dat gaashekwerk gebruikt kan worden voor een groot aantal doeleinden. Het beschermt je moestuin, je dieren of je gehele erf tegen ongewenste gasten. Een ander groot voordeel is dat gaashekwerk ook erg goed betaalbaar is. Voor een paar euro’s per meter heb je al een kwalitatief product. Een andere reden dat je er geen grote investering voor hoeft te doen is dat je het gemakkelijk zelf kunt plaatsen. Je bespaart het geld voor een vakman, want met een klein beetje doe het zelf ervaring installeer je je gaashekwerk zelf.

Praktisch

Met gaas maak je een op maat gemaakt hek. Het is buigzaam, dus je kunt het in allerlei vormen neerzetten. Zou je kiezen voor een staafmat hekwerk, bijvoorbeeld, dan krijg je te maken met panelen die niet om te buigen zijn. Je bent afhankelijk van de afmetingen die worden aangeboden. Met een gaashek heb je die beperking niet, wat betekent dat je zelf bepaalt hoe je hek komt te staan. Sla een aantal palen in de grond en zet ze goed vast met snelbeton. Het gaas span je er omheen tot je de omheining dicht hebt gemaakt. Eventueel plaats je een poort als doorgang. Je gaashekwerk is klaar. Het staat snel en is niet zo gemakkelijk weer af te breken.

Veelzijdig

Met gaas kun je van alles zelf creëren in je tuin. Een omheining voor dieren en erf, bescherm je moestuin tegen knaagdieren en vogels, maak een veilige ruimte voor kinderen om te spelen of zorg ervoor dat je bloemen niet worden aangeraakt.

Tip: plaats een gaashekwerk van Resifence.nl en laat je er planten tegenop groeien. Dat is niet alleen mooi, maar je creëert ook meer privacy.