Ga je verbouwen? Op tijd een container huren

container huren

Je hebt eens goed om je heen gekeken. Aan je woning of je tuin valt het een en ander te verbeteren. Je hebt een planning gemaakt welke zaken je tijdens je verbouwing het eerste aanpakt. Ook heb je een goed beeld van je beschikbare budget. Je reserveert alvast voldoende tijd en misschien heb je ook hulptroepen ingeschakeld. Wat doe je met tuinafval of puin dat bij elke verbouwing vrijkomt? Wees verstandig en ga direct voor een container huren

De voordelen van een container huren

Als je huis of tuin in een werkplaats verandert, wil je geen afval en rommel om je heen hebben. Natuurlijk kun je alles wat je aan afval produceert zelf naar de milieustraat brengen. Realiseer je echter wel dat hier veel tijd in gaat zitten. Die tijd besteed je toch veel liever aan het verbouwen zelf? Als je een container huurt die voor je wordt neergezet en ook weer wordt opgehaald, heb je geen omkijken naar je afval en concentreer je je op het allerbelangrijkste: je verbouwing en een goede afwerking. Plan dus je zaken goed en bestel de container niet te laat. Je hoeft alleen nog maar voor een vrije parkeerplaats te zorgen.

Welke maat of soort container huren?

Afhankelijk van de aard van je verbouwing huur je een andere container. Als je je huis én je tuin verbouwt, mag je het afval niet zomaar bij elkaar gooien. Verbouwingsafval scheiden is en blijft het devies. Je kunt kiezen uit een container voor tuinafval, voor aarde of voor restafval van je verbouwing in huis. Bij de meeste verbouwingen kun je prima uitkomen met een container van 6 m³ tot 10 m³. 

Voor verbouwen en nog veel meer

Een container huren voor een grote verbouwing is dus eigenlijk geen luxe maar noodzaak. Maar naast verbouwen kan ook het leeghalen van de zolder of kelder een reden zijn om een container te huren. Of wat dacht je van tuinwerkzaamheden of de overblijfselen van een evenement. Natuurlijk kun je zelf een aantal keer naar de vuilstort rijden maar dat kost veel tijd en werk. De kleinste container die je kunt huren is 4m³. Het aantal kubieke meter is hierbij gelijk aan minimaal 40 kruiwagens. Als je dus wilt weten hoeveel je nodig hebt, kun je dat doen aan de volgende rekensom: 1m³ staat gelijk aan ongeveer 13 volle kruiwagens. De container kun je tot maximaal 20 cm. boven de rand vullen. Nu weet je precies wat je nodig hebt.