Eiken bladen op maat, voor iedere interieurstijl!

Eiken (meubel)bladen zijn trendy. De unieke en natuurlijke uitstraling van hout is dan ook voor praktisch iedere interieurstijl een mooie toevoeging. Ben jij ook op zoek naar een eiken blad, dan moet je zeker even een kijkje nemen bij EIKENvakman.nl. Wij zijn gespecialiseerd in eiken bladen (op maat). 

Een blad op maat, wel zo handig!

Je hebt een idee in je hoofd en bent op zoek naar een perfect passend eiken blad, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Een eiken meubelblad op maat bij EIKEnvakman.nl wordt – tot op de millimeter nauwkeurig – op bestelling voor jou vervaardigd. Bij ons vind je dus altijd een blad dat precies bij jouw wensen past. 

Ambachtelijk verlijmde bladen.

Onze eiken bladen worden door ervaren houtbewerkers met zorg en vakmanschap gemaakt. Wij gebruiken hiervoor geschaafde eiken planken kunstmatig gedroogd (kd) 8-12%. Dit vochtpercentage is speciaal geschikt voor binnen gebruik, waarbij het eikenhout nauwelijks meer zal werken. Deze planken worden met ambachtelijk (met de hand) verlijmd tot een mooi en stabiel blad. Het blad krijgt vervolgens de tijd om te rusten, waarbij al het vocht dat vrijkomt door het lijmen weer eruit kan trekken. Vervolgens wordt het blad als geheel nogmaals geschaafd en finish (behandelklaar) geschuurd uitgeleverd. 

Hoe zit het met werking?

Dat is natuurlijk wel een ding. Onze bladen zijn standaard niet versterkt met ijzers, zoals dit bij diverse tafelbladen wel het geval is. Zeker in het geval jij een eiken blad bestelt dat relatief ‘dun’ is, bijv. een blad van 2 cm dik, en een grote afmeting heeft, kan versterking noodzakelijk zijn. Zeker in het geval van bepaalde toepassingen, bijv. een hangend blad. Ga je voor een tafelblad zonder versterking, dan zijn diverse stalen tafelpoten – naast de functie als tafelpoot – ook geschikt voor versterking. Veel tafelpoten zijn voorzien van 4 mm dikke montageplaten, die direct ook een versterking in de breedte realiseren, tegen werking van het blad dus. Wil je meer weten over onze producten, of twijfel je nog, neem dan gerust contact op met ons, of neem een kijkje op EIKENvakman.nl voor meer informatie!