DYI: goedkoop je iPhone scherm vervangen

iphone scherm vervangen

Hoe vervelend zijn kleine stukjes glas in je vinger? Dit gebeurt namelijk regelmatig wanneer jij je iPhone hebt laten vallen en er een barst in het scherm zit. Veel mensen wachten met het repareren van het scherm omdat zij de kosten voor een nieuw scherm te hoog vinden. Zeker bij de nieuwe iPhones worden er flinke tarieven gevraagd voor het vervangen van het scherm. Hoe vervelend is dat, wanneer jij rondloopt met een kapot iPhone scherm? Gelukkig bestaan er naast het laten repareren bij Apple, andere mogelijkheden!

Zelf repareren is de toekomst

Zelf een iPhone repareren, dat kan toch niet? Het repareren van een iPhone is niet moeilijk. Tegenwoordig vind je overal video’s over hoe jij zelf een iPhone kunt repareren. Het maakt niet uit of je deze how-to’s zoekt op Google, YouTube of TikTok, je vindt ze overal. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een iPhone te gaan repareren omdat:

  • Door zelf een iPhone te repareren bespaar je veel geld op de reparatie.
  • Mensen vinden het leuk om zelf een iPhone te repareren. Ze worden hier trots van en vinden het leuk om op technisch gebied zichzelf te ontwikkelen.
  • Repareren is met de ontwikkelde reparatie video’s niet moeilijk. In de video’s zie je namelijk hoe je stap voor stap de oude onderdelen vervangt voor nieuwe iPhone onderdelen.

Ook mogelijkheden voor de iPad

Als je een iPhone kunt repareren, dan is een iPad ook mogelijk. Houd er bij het repareren van een iPad wel rekening mee dat het vervangen van iPad onderdelen een stuk moeilijker is. Dit komt omdat het scherm van de iPad erg precies moet worden gedemonteerd en opnieuw moet worden gemonteerd. Daarnaast is het bij een reparatie van een iPad erg belangrijk dat je kiest voor een iPad scherm van zeer hoge kwaliteit, de goedkope schermen werken niet goed en kunnen touchproblemen veroorzaken.

Liever laten repareren?

We snappen heel goed dat niet iedereen het aandurft om zelf een iPhone of een iPad te repareren. Toch zijn er naast het zelf repareren nog andere alternatieven die goedkoper kunnen uitpakken dan officiële reparatie centra. Zo kan je bijvoorbeeld ook je iPhone reparatie laten uitvoeren bij een lokaal reparatiebedrijf. Sommige lokale centra hebben een zeer goed team met reparateurs en krijgen zeer goede beoordelingen. We adviseren om altijd goed te kijken naar beoordelingen, zo krijg je een goed beeld van de reputatie van het bedrijf.