DIY plantenbakken maken

DIY plantenbak

Het is erg leuk om zelf iets te maken zoals DIY bloempotten of DIY plantenbakken. Je hebt iets unieks zelf gemaakt en je hebt er veel voldoening van. 

Welke materialen kun je voor DIY bloempotten gebruiken?

Bijna alles. Wat je maar bedenken kunt, kun je maken. 
Bloempotten voor binnen kun je bijvoorbeeld van conservenblikken maken. Daar je die in allerlei maten hebt, kun je er iets heel bijzonders van maken. Je kunt ze in hoogte laten oplopen. Je kunt deze blikken beplakken met plakfolie of textiel of met een spuitbus verven in allerlei tinten. Van touw kun je zelf bloempotten maken. Je smeert de pot van tevoren in met lijm, je wikkelt het dikke touw er omheen en ziedaar, je pot is klaar. Dan kun je nog je bloempotten beschilderen. Je kunt er patronen op schilderen, maar ook bloemen of bladeren als je een beetje handig bent. Zelfs van een kokosnoot is nog een leuke kleine bloempot te maken. 

Bij de kringloop kun je ook vaak spullen vinden, zoals koek- en beschuitblikken, thee- of koffieblikken. Van een rieten mand of rieten kinderwagen zijn ook leuke buitenbakken te maken. 
Vind je ergens een oude brievenbus met klep, dan heb je iets speciaals. Verfje erover, plant erin en klaar. 

Zelf plantenbakken maken van restmateriaal

Er wordt meestal hout gebruikt om DIY plantenbakken te maken. Dit kan heel goed met restjes hout van balken of latjes. Je kunt een staande bak maken of een hangende kleine bak. Heb je in de tuin nog een boomstronk in de grond. Je hoeft deze niet per se weg te halen. Je kunt hem uithollen, plant erin en je hebt iets speciaals. Een oude teil kun je ook prima gebruiken als plantenbak. Heb je nog een lege fruitkist liggen, of wil de groenteman deze wel kwijt, dan heb je een goede basis voor een plantenbak. Verder kun je van restjes cement een plantenbak maken. Heb je een geschikte mal dan kun je die gebruiken voor de vorm. Heb je een paar straattegels over? Aan elkaar lijmen en je hebt alweer een plantenbak. Dit kan natuurlijk ook met bakstenen. 

Probeer het eens: zelf plantenbakken maken en zelf bloempotten maken is een plezierige bezigheid.