DIY opbergmogelijkheden

DIY Journal

Of je nu in een groot of een klein huis woont, er komt altijd een moment dat je opbergmogelijkheden niet meer voldoende zijn. Je krijgt teveel spullen en wilt die toch netjes opbergen. Met een paar ingrepen kun jij zelf heel wat DIY opbergmogelijkheden creëren. Voor jouw DIY opbergen helpen wij jou alvast op weg met enkele ideeën.

Kasten in de keuken

diy opbergruimte

DIY opbergen zou een sport moeten worden: zoveel mogelijk spullen kwijtraken met zo weinig mogelijk ruimte. Maak van elke keukenkast een DIY kast die extra ruimte creëert. Voorzie in je laden verdiepingen en onderverdelingen. Dit kun je zelf door een paar latjes met elkaar te verbinden tot een raster. Of je kunt eenvoudig plastic dozen sparen en ze schikken in je laden. Benut ten volle je hoekkasten door er draaiplatformen in te plaatsen die mee uitdraaien met de deur. Hang rekken aan je kastdeuren en voorzien opbergbakken: je zult versteld staan hoeveel je in dat kleine kastje kwijt kunt. Maak gebruik van hangende draadrekjes: ze zijn niet duur en zorgen voor veel extra ruimte. Heb je een voorraadkast of berghok? Hang de deur langs de binnenkant vol rekjes en je hebt meteen plaats over! Een andere tip is: gebruik zoveel mogelijk vierkante in plaats van ronde voorraaddozen (voor suiker, meel, rijst enzovoort). Zij zijn efficiënter qua inhoud-plaats verhouding.

diy opbergmogelijkheden in de keuken

Creëer ruimte in je woonkamer

Banken tegen de muur of onder het raam of gesloten salontafels zijn ideale opbergplaatsen. Met steigerhout kun je zelf wat in elkaar knutselen. Gebruik de verloren ruimte onder een trap. Hier maak je een eenvoudige DIY kast voor boeken of andere leuke spullen. Als je er deurtjes aan voorziet, kun je hier heel wat ‘rommel’ aan het oog onttrekken. Of wat dacht je van deze traptreden met DIY opberg? Ook je huidige kasten kun je onder handen nemen, net zoals in je keuken.

opbergmogelijkheden onder trap

DIY opbergmogelijkheden zijn er genoeg. Wees creatief en laat je verbeelding de vrije loop. Ga eens rustig rond in je keuken en woonkamer en zie waar jij nog plaats kunt benutten. Zoek rekjes, dozen, kisten en planken bij elkaar en creëer extra mogelijkheden. Het geeft niet als je kasten daarna overvol zitten. Als het er langs de buitenkant maar netjes uitziet!

 

afbeelding 1: https://nl.pinterest.com/pin/564427765773708533/

afbeelding 2: https://nl.pinterest.com/pin/524176844121008884/

afbeelding 3: https://nl.pinterest.com/pin/433612270350480485/