DIY leren tassen

DIY Journal

Niets is zo leuk dan zelf iets maken. Dat geldt ook voor je eigen handtas, clutch of zelfs messengerbag. DIY (Do It Yourself) vergt soms wat oefening, vooral als je het nog niet eerder hebt gedaan, maar het biedt wel heel veel plezier. En hoe gaaf is het als je straks je eigen leren tas in handen hebt. Want ja: het is mogelijk om zelf een leren tas te maken.

Handig om te weten

Voordat je begint, is het verstandig om de juiste materialen aan te schaffen voor je leren tasje. Leer mag dan een soepel materiaal zijn, het is in het begin best stug. Het is vooral ook een dik materiaal. Schaf daarom stevige, dikke naalden aan die geschikt zijn om leer mee te naaien. Ga je een naaimachine gebruiken? Zorg dan ook dat deze een naald bevat die geschikt is voor leer. En koop een hot glue gun. Deze zijn ideaal om details op de tas te plakken, zoals stud versieringen.

Koop een pakket met alles erin

Ga je lekker zelf aan de slag? Koop dan een pakket met daarin alle materialen die je nodig hebt. Vooral voor de eerste keer is dat heel fijn. Je hebt in zo een pakket namelijk genoeg leer om de tas te maken. Er zit een patroon bij om te volgen. En het sluitingsmateriaal zit er bij. Je hoeft dan alleen een goede stoffenschaar, extra naald en wellicht je eigen versieringen toe te voegen.

Begin klein

Voordat je een grote schoudertas gaat maken, raden we je aan om klein te beginnen met een clutch of portemonnee. Ook een klein boho tasje met een niet verstelbare schouderband is een prima start voor je eigen tassencollectie. En heb je eenmaal door hoe de DIY leren tassen in elkaar steken? Dan ga je natuurlijk voor een groter project. Patronen zijn vaak ook te vinden op Pinterest. En bij een goede fourniturenzaak koop je dan je stoffen en toebehoren.

Veel plezier met het maken van je eigen DIY leren tassen.