DIY kinderkleding

DIY Journal

Zelf kinderkleding maken

Op zoek naar hippe kinderkleding, voor veel mensen een heerlijk project. Kinderkleding is vaak veel exclusiever dan de kleding voor volwassenen. Bij kinderkleding kan er eindeloos worden gespeeld met verschillende stoffen, kleuren en materialen. Maar toch kan het aanschaffen van de juiste kleding ook lastig zijn. Het moet bestand zijn tegen vallen en kruipen, daarnaast moet het kind zich vrij kunnen bewegen in de kleding. Comfort is dus ook van belang, het kind moet kunnen springen, klimmen, klauteren en in de plassen stampen. Ook is het leuk als de kleding uniek is, dat niet iedereen in de klas hetzelfde jasje draagt. Unieke outfits krijg je door zelf kinderkleding maken, in dit artikel volgen wat idee├źn.

Kleding opleuken

Soms heb je bepaalde kledingstukken die nog helemaal in goede staat verkeren, maar toch wat saai worden. Dan is het leuke om hierop een DIY kinderkleding uit te voeren. Dit kun je doen door leuke patches op de kleding te bevestigen, denk dan aan bloemen, auto’s, teksten en sjablonen. Deze patches kunnen al voor een totaal ander kledingstuk zorgen. Wil je niet veel geld uitgeven aan nieuwe kleding? Dan is deze DIY kinderkleding uitermate geschikt voor jou.

Simpele kleding zelf maken

Bepaalde kledingstukken zijn makkelijk zelf te maken, denk dan aan simpele broekjes en rokjes. Ook als je nog niet veel ervaring hebt met het zelf maken kinderkleding is dit vrij eenvoudig. Het belangrijkste is de stof, er zijn ontzettend veel stoffen te vinden. Er zijn zelfs speciale markten met allerlei stoffenkramen. Kies een unieke stof uit, en ga aan de slag met een simpel patroon. Vraag eventueel hulp aan iemand met meer ervaring. Door de kleding zelf te maken heeft jouw kind veel meer unieke items in de kledingkast. Om een kledingstuk nog meer af te maken kun je een leuke kinderkleding DIY toepassen, maak gebruik van leuke knopen en lintjes.

Afdruk op kleding

Zelf kinderkleding maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, laat bijvoorbeeld een mooie afdruk maken op een shirt. Deze kinderkleding DIY zorgt ervoor dat het kledingstuk net wat unieker is, terwijl het weinig moeite kost. Je kunt allerlei afdrukken gebruiken, bijvoorbeeld een tekst of een smiley. Dit kan ook heel leuk zijn om kraamcadeau te geven, denk dan aan een shirt met naam.