DIY Journal

Zelf een kapstok maken is heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is bijvoorbeeld wat plankenhout en een paar haken. Een DIY kapstok van pallettenhout steekt zo in elkaar. Als je nog wat hout over hebt, kun je er makkelijk een bijpassend schoenenrek mee maken. Deze past vrijwel in elk huis: landelijk, industriëel, klassiek of modern. Maar wil je een meer specifieke DIY kapstok die helemaal bij de stijl van je interieur past? Dat kan ook!

diy kapstok

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/380835712222945414/

Een kapstok voor je industriële woning

De industriële stijl is stoer en robuust. Er wordt gebruik gemaakt van metaal en hout. Zo kun je zelf een kapstok maken van bijvoorbeeld houten planken en steigerbuizen. Laat je fantasie de vrije loop en zoek wat oude metalen onderdelen van machines uit. Alles wat ook maar kan dienen als haak, is perfect! Plaats het op hout of rechtstreeks op de muur en je hebt een mooie stoere kapstok. Met een plankje erboven heb je ook nog mogelijkheden om iets op de kapstok te plaatsen. Je kunt deze natuurlijk gebruiken voor hoeden en petten, maar ook een leuke kamerplant zou je hier op kwijt kunnen.

industriele diy kapstok

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/443534263287272714/

DIY kapstokken voor een minimalistische woning

Je hoeft niet echt een professionele houtbewerker te zijn om leuke DIY kapstokken te maken. Voor een minimalistische woning kies je voor fijn materiaal in de kleuren wit of naturel hout. Met een paar stokken kun je al een mooie kapstok voor je minimalistische of Scandinavische woning maken. Of knutsel een minimalistische kapstok in elkaar met draad, hout en koperbuizen. Eenvoudiger kun je het niet hebben.

minimalistische kapstok

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/442267625890015653/

De vintage stijl

Haal voor je vintage interieur een aantal ouderwetse haken en kastknopjes in huis. Plaats ze bijvoorbeeld op vintage fronts van kastladen in felle kleuren. Je kunt er een als eyecatcher of meerdere als speels element in je woning hangen. Ze zijn in elk geval vrolijk en brengen sfeer in huis.

vintage kapstok

Afbeelding: https://www.pinterest.es/pin/433190057888954050/

Als je een persoonlijke DIY kapstok wilt, dan is niets te gek om als kapstok te dienen. Denk aan het uiteinde (de gekromde handvaten) van oude paraplu’s, de haken van klerenhangers of deurklinken. Zelfs vleeshaken worden verwerkt in DIY kapstokken. Blijf trouw aan je eigen stijl wat betreft de materialen en de kleuren. Zo kun je zelf een kapstok maken die niemand anders heeft!