DIY bijzettafel

DIY Bijzettafel

Bijzettafeltjes zijn overal inzetbaar en worden van de ene kamer naar de andere verhuisd. Denk maar aan hun functie als… bijzettafel (uiteraard), maar ook als nachtkastje, als pied-de-stalle voor een leuke plant of als voetenbankje. Een DIY klein tafeltje in elkaar knutselen is niet zo moeilijk. Met het juiste materiaal en de juiste benodigdheden kom je al een heel eind. Wij zochten voor jou wat inspiratie en geven je hier een aantal tips voor jouw DIY bijzettafel. 

1. Kies de materialen
Voordat je aan je DIY koffietafel begint, kijk goed rond in je huis welke materialen erin voorkomen. Heb je bijvoorbeeld hout, beton(look), metaal of kunststof in huis? Maak dan ook je DIY bijzettafel in diezelfde materialen. Ga op zoek in kringloopwinkels of bij een afbraakfirma. Voor een prikje kun je er bijvoorbeeld houten balkjes, steigerhout, metalen buizen of een marmeren tafelblad op de kop tikken. 

2. Begin eenvoudig
Als je nog niet echt vertrouwd bent met DIY, begin dan met een simpel DIY klein tafeltje. Het eenvoudigste is om bijvoorbeeld een houten plank op maat te zagen voor je tafelblad. Zet er vier balkjes onder als poten. Even opschuren, verven of een laagje vernis en je bent klaar. 

3. Ga zelf ontwerpen
Doe inspiratie op, bijvoorbeeld op internet of in meubelwinkels. Doe als een échte ontwerper en teken je DIY koffietafel in detail uit op papier. Laat vooral je creativiteit de vrije loop. Bij een klein tafeltje kun je weinig verkeerd doen. Van zodra het stabiel en mooi is, is het OK. 

4. Een paar praktische tips
Er zijn zoveel mogelijkheden om zelf je tafeltje te maken, dat je ze moeilijk allemaal kunt opsommen. Wij geven jou met onderstaande tips een duwtje in de rug: 

  • Gebruik het onderstel van een oud tafeltje en vernieuw het blad.
  • Durf te experimenteren met het gieten van beton. Giet zelf je tafelblad of je onderstel.
  • Gebruik verschillende materialen en combineer.
  • Vertrek vanuit een voorwerp dat helemaal geen tafeltje is. Geef het een laagje verf of leg er een glazen blad op. Denk bijvoorbeeld aan een rieten mand, een stuk boomstam, een metalen onderdeel van een oude machine of een houten kistje.