Deze accessoires zijn onmisbaar in een landelijk interieur

landelijk wonen

Als je denkt aan een landelijk interieur, dan denk je aan rustieke sferen, natuurlijke materialen en gezelligheid. Een interieur waarin je je helemaal thuis voelt. Maar hoe creëer je deze sfeer nou precies? Accessoires zijn hierbij onmisbaar! In deze blog delen we onze tips en tricks voor accessoires in een landelijk interieur.

Haal de natuur in huis

 Een landelijk interieur staat bekend om het gebruik van natuurlijke materialen. Denk aan hout, steen en wol. Haal de natuur ook in huis met planten en bloemen. Een grote vaas met wilde bloemen op tafel of een mooie bos droogbloemen op de kast. Dit geeft je interieur direct een landelijke touch. Kies voor planten die passen bij een landelijke sfeer, zoals de Monstera, Ficus of bananenplant. Ook hangplanten, zoals de pannenkoekenplant of de vetplant, passen goed in een landelijk interieur. Heb je geen groene vingers? Ga dan voor gedroogde bloemen of takken. Deze blijven lang mooi en zijn een duurzame optie.

Warmte en gezelligheid met kaarsen 

Kaarsen zijn onmisbaar in een landelijk interieur. Het zorgt voor warmte en gezelligheid. Zet verschillende kaarsen bij elkaar op een mooie schaal of kies voor een grote kandelaar. Ga voor kaarsen in natuurlijke kleuren zoals bruin, beige en groen. Kies ook voor verschillende maten kaarsen en kandelaars voor een speels effect. Ook kaarsen met geuren als kaneel of vanille passen goed in een landelijk interieur en zorgen voor extra gezelligheid.

Kies voor warme plaids

Een plaid is niet alleen functioneel om je warm te houden, het staat ook nog eens mooi in je interieur. Kies voor een plaid in een warme kleur zoals bruin of grijs. Leg het over de bank of fauteuil voor een extra knus gevoel. Ook een plaid van een grove, natuurlijke stof, zoals wol of katoen, past goed bij een landelijk interieur. Tip: combineer verschillende plaids in verschillende kleuren en materialen voor een speels effect.

De onmisbare boomstamtafel 

Een echte must-have in een landelijk interieur is een mooie boomstamtafel. Het brengt de natuur naar binnen en zorgt voor een warme uitstraling. Plaats er een mooie vaas met bloemen op en je hebt direct een eyecatcher in huis. Kies voor een tafel met robuuste poten en een onbewerkt blad, zodat de tafel zijn natuurlijke uitstraling behoudt. Ook een bijzettafeltje van een boomstam past goed in een landelijk interieur en kan dienen als extra eyecatcher.

Combineer oud en nieuw 

Een landelijk interieur staat bekend om het gebruik van oude materialen. Denk aan een oud houten kastje of een vintage spiegel. Maar combineer deze oude items ook met nieuwe accessoires. Zo krijg je een mooie mix van oud en nieuw en creëer je een unieke sfeer in huis. Ga bijvoorbeeld voor een moderne lamp op een oud houten tafeltje of een strakke vaas op een antiek dressoir. Ook kun je nieuwe accessoires kiezen die er oud uitzien, zoals een klok met een verweerde uitstraling of een spiegel met een antiek frame. Hierdoor krijg je een mooie balans tussen oud en nieuw en ontstaat er een unieke sfeer in huis.

Belangrijk om te onthouden is dat je accessoires kiest die passen bij jouw persoonlijke stijl en waar je blij van wordt. Kies daarom altijd accessoires die bij jouw smaak en persoonlijkheid passen. Ook is het goed om te kijken naar de kleuren die je kiest. Bij een landelijk interieur passen warme en natuurlijke kleuren het beste, zoals bruin, beige, groen en grijs. Kies accessoires in deze kleuren en combineer deze met witte of lichte muren voor een frisse uitstraling.

Tot slot is het goed om te weten dat je niet alles tegelijk hoeft aan te schaffen. Bouw je interieur langzaam op en kies alleen accessoires waar je echt blij van wordt. Zo creëer je een interieur waarin je je helemaal thuis voelt en waarin jij je persoonlijkheid goed kunt laten zien.

We hopen dat deze tips en tricks je helpen om jouw landelijke interieur compleet te maken. Vergeet niet dat een persoonlijke touch het belangrijkste is. Kies accessoires die bij jou passen en waar je blij van wordt. Zo creëer je een interieur waarin jij je helemaal thuis voelt.