De perfecte plant voor in jouw kamer

strelitzia

Wil je jouw interieur opfleuren met een mooie grote kamerplant? Dan is de Strelitzia de perfecte plant voor jou. Het is namelijk de perfecte plant om een saaie hoek mee op te vullen. Deze kamerplant heeft mooie grote groene bladeren, die wel een beetje doen denken aan een veer. Door de Strelitzia in je kamer te plaatsen creëer je meteen een jungle achtige look in je huis. Wil je meer weten over de Strelitzia? Lees dan snel verder!

Waar komt de Strelitzia vandaan?

Deze sfeervolle plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en kan in de natuur wel tot 10 meter hoog worden. Bij die grote variant kunnen de bladeren wel 2 meter lang worden. Mega groot dus, maar geen zorgen in jouw kamer zal hij niet zo reusachtig worden. De plant heeft 5 soorten, waarvan de Strelitzia Nicolai en Reginae het populairst zijn. De Reginae heeft zijn naam te danken aan Charlotte van Mecklenburg-Strelitz, zij was de vrouw van koning George III. Maar ook de vorm en kleur van de bloemen waren erg belangrijk bij het proces om een naam te geven aan de plant. De Strelitzia wordt niet voor niets ook wel de ‘Paradijsvogel Plant’ genoemd. 

Hoe verzorg ik mijn eyecatcher?

De Strelitzia is een plant die snel groeit, hij heeft daarom ook veel water nodig. Vooral in de lente en in de zomer drinkt hij veel. Door zijn Zuid-Afrikaanse roots is warmte helemaal zijn ding en groeit hij dan ook sneller. Je kan hem het beste op een lichte plaats zetten, maar niet in de volle zon. Ook een extra hapje vindt hij lekker. Je kan hem daarom één keer per maand voeden met voeding voor groene planten. De grote bladeren kunnen gaan scheuren. Niet schrikken, want dit is een natuurlijk proces. In de natuur vangen de bladeren namelijk veel wind en door het inscheuren van die bladeren zullen ze minder snel afbreken. Het is dus een natuurlijk beschermingsmiddel!