Creatieve ideeën voor je badkamer muurdecoratie

ideeën voor je badkamer muurdecoratie

De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in je huis. Het moet een plek zijn waar je kunt ontspannen, jezelf kunt opfrissen en je kunt voorbereiden op een nieuwe dag – of kunt ontspannen aan het einde van een lange dag. Een deel van het creëren van een fijne omgeving betekent nadenken over manieren waarop je het kunt personaliseren. Op zoek naar wat ideeën? We hebben er hieronder een aantal voor je!

Kunst in de badkamer

Je houdt misschien van het uiterlijk van galerij wanden, maar in de badkamer is dit misschien niet zo’n geweldig idee. In plaats daarvan is het beter om je te concentreren op een enkel kunstwerk, iets dat je inspireert. Waarom? Badkamers vereisen veel schoonmaakwerk en galerij wanden kunnen moeilijk schoon te maken zijn. Er is ook veel vochtigheid in de badkamer, wat betekent dat je die kostbare kunstwerken voor ergens anders moet bewaren en je in plaats daarvan moet concentreren op een enkel stuk dat je kunt vervangen of voldoende kunt beschermen tegen vocht.

Hang planken op

In de wereld van make-up en huidverzorging zijn ‘shelfies‘ (prachtige badkamer planken vol met je favoriete producten) op dit moment een rage, en terecht. Als je het leuk vindt om een ​​spa-achtige sfeer te creëren en het leuk vindt om mooie producten te verzamelen in een mooie verpakking, dan is de inrichting van een badkamerrek misschien precies wat je nodig hebt. Gebruik open planken om parfumflesjes te rangschikken, opgerolde handdoeken te stapelen, je favoriete huidverzorgingsproducten te ordenen en meer.

ideeën voor badkamer muurdecoratie

Wees creatief met spiegels

Als je meer ideeën voor badkamer kunst wilt, maar je wilt niet per se dure prints aan de muur hangen, kun je een vergelijkbare artistieke look krijgen met prachtig ingelijste spiegels. Plaats ze boven je kranen of juist ergens anders in de kamer om een ​​groter gevoel van ruimte te creëren. Focus op interessante ontwerpen, zoals spiegels in ronde lijsten, vergulde lijsten of iets anders dat past bij jouw stijl.

Ga voor nissen in plaats van planken

Nissen zijn een geweldige manier om meer opbergruimte toe te voegen aan jouw badkamer. Bovendien bieden nissen een uniek beeld dat je niet helemaal kunt nabootsen met planken. Ze werken vooral goed boven badkuipen, maar je kunt ze overal plaatsen met een muurholte die diep genoeg is om ruimte te creëren voor opslag of decoratie artikelen. In combinatie met LED verlichting werken ze ook goed!

Heb je natuurlijk licht? Voeg kamerplanten toe!

Met niets creëer je een natuurlijk thema zo goed als met kamerplanten. Als je genoeg natuurlijke verlichting hebt, zijn er veel manieren om ze in de badkamer te gebruiken. Je kunt het simpel houden met een plant op een plank of op het aanrecht in de badkamer, of je kunt planken toevoegen om een ​​hele jungle muur te creëren als je dat wilt. Kamerplanten voegen niet alleen een mooi stukje groen toe aan de ruimte, ze zorgen er ook voor dat badkamers frisser aanvoelen.

Muren met behang, ook dit kan tegenwoordig in de badkamer

Behang komt steeds vaker voor in onze badkamers. Er zijn dan ook talloze patronen die tegenwoordig beschikbaar zijn, van strepen en geometrie tot bloemenpatronen en meer.

Denk na over de manieren waarop je het in de badkamer kunt gebruiken. Je kunt het natuurlijk gebruiken om elke muur te bedekken, maar dat is niet nodig: beter gebruik je het als accent. Probeer smaller behang langs de bovenkant van de muur, plaats behang op de onderste helft van de muur samen met sierlijsten om het uiterlijk van lambrisering te creëren, of creëer een gedurfde accentmuur door slechts één muur te behangen. De keuzes worden alleen beperkt door je eigen creativiteit.

Creatieve ideeën voor je badkamer muurdecoratie

Breng de seizoenen naar de badkamer

Liever een decor schema dat je kunt bijwerken voor een periodieke verandering van uitstraling? Overweeg dan om een ​​fris, neutraal kleurenpalet in de badkamer te creëren en vervolgens de inrichting aan de hand van de seizoenen te veranderen. De lente vraagt ​​om verse bloemen of kamerplanten om dat gevoel te accentueren, terwijl je in de zomer kunt decoreren met schelpen en strand items. Creëer een oogst thema of versier in de herfst met herfstbladeren. Dan, als de winter aanbreekt, kun je de badkamer versieren met groenblijvende planten.

Je badkamer inrichten kan heel leuk zijn. Voel je vrij om een ​​van de bovenstaande ideeën te gebruiken of je eigen ideeën te maken. Als je grotere veranderingen van plan bent, zoals een verbouwing, kun je bovenstaande ideeën nog beter in je eigen stijl gaan toepassen!