Boxspring kopen, waar let je op?

boxspring kopen

Ga je je eerste boxspring kopen? Nice! Boxsprings zien er prachtig uit en slapen ook nog eens heerlijk. Het is niet voor niks dat boxsprings vaak worden gebruikt als hotelbedden. In dit artikel lees je de belangrijkste punten waar je op moet letten als je jouw eerste boxspring gaat aanschaffen.

De afmetingen

Over de afmetingen kunnen we kort zijn. Je moet eerst even nagaan hoe groot je slaapkamer is en hoeveel ruimte je over wilt houden. Heb je genoeg ruimte? Dan kun je prima voor een 180 cm boxspring gaan. Slaap je alleen? Dan heb je alvast een bed voor een eventuele toekomstige partner en het is lekker ruim. Vind je het echt verschrikkelijk om zoveel ruimte te hebben in je eentje, dan kun je een slag kleiner nemen. 

Zoek je echt een eenpersoonsbed, dan kun je kiezen uit een 70, 80 of 90 centimeter breed bed. 

De lengte van het bed is echter belangrijker. De standaard afmeting is 200 centimeter. Ben je echter langer dan 185 centimeter, dan raden we een 210 centimeter lang bed aan. Ben je langer dan 195 centimeter, dan raden we een 220 centimeter lange boxspring aan. 

De prijs

Een boxspring kan best prijzig zijn, maar er zijn wat trucjes om wat te besparen op je aankoop. Zo kun je folders, outlets en online dagaanbiedingen in de gaten houden. Wanneer je een boxspring koopt in een gewone winkel, dan kun je vragen of de winkel een showroommodel heeft staan van de boxspring naar jouw keuze. Dit kan je zomaar een paar honderd euro schelen, terwijl de boxspring gewoon hartstikke prima is. Er hebben alleen wat andere mensen op gelegen om de boxspring te testen. 

De opties

Verder kun je nog nadenken over de opties van je boxspring. Ben je bijvoorbeeld wat ouder? Dan kan een lage instap handiger zijn. Ben je nog jong en een echte boener? Houdt dan rekening met de hoogte van de boxspring, zodat je stofzuiger er nog onder past. Ben je een echte luxepoes? Dan kun je zelfs kiezen voor een boxspring met een televisiestandaard. Kortom, je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Daarom goed om over opties na te denken!